Notícia

El joc de Sant Antoni i el Dimoni, una proposta interactiva per mantenir viva la festa

L’ICUB presenta una proposta lúdica per acostar les tradicions del cicle festiu de Sant Antoni a tota la família

Tres tombs
El joc està disponible per a ordinar, mòbil i tauleta
El joc està disponible per a ordinar, mòbil i tauleta | Institut de Cultura de Barcelona

Les festes ni se suspenen ni s’ajornen, sinó que s’adapten a la nova situació de la pandèmia. Aquesta és la filosofia de l’ajuntament de Barcelona per mantenir viva la cultura popular malgrat les restriccions de seguretat imposades per lluitar contra l’expansió de la pandèmia. I amb aquest fil neix el Joc de Sant Antoni i el Dimoni, un joc per a ordinador, tauleta i mòbil de caràcter interactiu i pensat acostar les tradicions del cicle festiu de Sant Antoni a tots els membres de la família.

Una proposta festiva ben diferent de les desfilades, ballades i correfocs que normalment acullen les places i carrers de la ciutat. El joc comença al mercat de Sant Antoni, on el Dimoni ha segrestat sant Antoni. A partir d’un llibre vell i gràcies a l’ajuda de nombrosos personatges, en Tonet i l’Antònia visiten els barris barcelonins que aquests dies celebren festa. En el recorregut, descobreixen els Foguerons de sa Pobla a Gràcia, la Porkada del Clot, els Tres Tombs i els Tres Tombs Infernals de Sant Andreu de Palomar, la festa major de Sant Antoni i els Tres Tombs de Barcelona.

Com expliquen a Tornaveu fonts de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el joc s’estructura en forma de conte per a tots els públics, amb contingut pedagògic i al·licients per a qui vulgui saber-ne més. “Aquest any no es pot celebrar el cicle festiu com cada any, un cicle que fa uns anys que l’Ajuntament potencia i que comença amb els tres tombs i continua amb els foguerons de Gràcia, la porcada d’El Clot i la festa major de Sant Antoni. Perquè l’ambient festiu continués essent present a la ciutat, i si ens trobàvem que no es podien fer activitats presencials o s’havien de cancel·lar a darrera hora, volíem tenir un projecte a punt per apropar aquesta festa a la ciutadania, i vam pensar que un joc interactiu per a tota la família era una bona idea”, expliquen des de l’ICUB.

De fet, la política de l’Ajuntament de Barcelona serà tenir una mena de plans B per a totes les festes, per tal que no deixin de celebrar-se. I la propera cita en què es veurà clarament serà el carnaval i també Santa Eulàlia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article