Notícia

Propostes amb veu de dona a la segona setmana del Tradicionàrius

Coloma Bertan, Marala i Laura Esparza i Carlos Esteban actuen dijous, divendres i diumenge al festival de folk internacional

Música tradicional
Marala Trio presenten divendres el disc 'A trenc d’alba'
Marala Trio presenten divendres el disc 'A trenc d’alba' | Tradicionàrius

La proposta intimista de la violinista Coloma Bertan, la música d’arrel amb mirada feminista de Marala Trio i les melodies tradicionals amb pinzellades electròniques del duet Laura Esparza i Carlos Esteban arriben aquesta setmana al festival Tradicionàrius. Tres propostes musicals diverses i personals però que tenen un tret en comú: les dones com a protagonistes. 

Dijous al vespre la violinista osonenca Coloma Bertran pujarà a l’escenari del CAT, al barri barceloní de Gràcia, per presentar al públic Nocturns i Diamants, el violí que bressola. Es tracta del seu primer disc en solitari com a compositora, on ofereix  un repertori que combina interludis per a violí sol, poemes musicats, improvisacions, versions i temes inèdits. Bertran, que actuarà dins el cicle de proximitat Arran d’escenari, oferirà un concert íntim, acompanyada per la veu de Ju i de Guillem Soler.

L’endemà serà el torn de Marala Trio, és a dir, de la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort. També pujaran a l’escenari per presentar el seu primer treball discogràfic, A trenc d’alba, un aplec de composicions pròpies que miren als cants de la terra, veus de tradició, de proximitat i de nuesa es barregen amb guitarres i instruments de percussió tradicionals. La seva proposta és música d’arrel des d’una perspectiva jove, femenina i feminista, i vinculada a diferents punts dels Països Catalans.

Diumenge 24, els valencians Laura Esparza i Carlos Esteban, guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània 2020, repassaran el repertori del seu disc Mare Natura, estrenat l’any passat. Onze cançons que naveguen des de la música d’arrel valenciana, com a ‘Oliva’, fins a les reminiscències electròniques de les cançons ‘Nómadas’ i ‘Ven’. Tot això impregnat d’unes melodies pop que ens submergeixen a l’univers creat per aquest projecte valencià sorgit l’any 2019 però amb un gran recorregut als escenaris.

El Tradicionàrius oferirà fins al 26 de març prop de cinquanta concerts i activitats al voltant de la música folk, presencials i a través de les pantalles. En el cartell destaca aquesta aposta per donar àmplia presència a les dones. Per això, a més dels projectes mencionats, també actuaran altres noms femenins, com les occitanes Cocanha, Les Violines, Maria Rodés, Paula Vega i Anna Ferrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article