Notícia

La Supersardana de l’Any escollirà la millor peça dels darrers 16 anys

La final serà el 15 de maig a l’Espluga de Francolí i incorporarà el vot telemàtic

Sardanes
Final de la Sardana de l'Any 2019
Final de la Sardana de l'Any 2019 | Clara Feliu. Confederació Sardanista de Catalunya

El popular concurs de la Sardana de l’Any es transforma aquest 2021 en la Supersardana de l’Any. Serà una edició especial, que manté les tandes de semifinals els sortejos per aparellar les peces, el sistema de votacions a través de les emissores de ràdio i de la pàgina web i sobretot el públic com a jurat. Però els aficionats sardanistes segurament enguany ho tindran més difícil, perquè hauran d’escollir no la millor obra dels darrers dotze mesos sinó la millor entre les sardanes guanyadores del concurs des de l’any 2004.

El 2005, al Palau de la Música de Barcelona, ‘Palamós, ciutat pubilla’, del músic i compositor calongí Ricard Viladesau i Caner, es proclamava la millor Sardana de l’Any 2004. Inaugurava així la segona etapa d’un certamen que s’ha convertit en una de les cites ineludibles per a tots els aficionats sardanistes.  

Les 16 sardanes que han estat premiades amb el vot popular en totes les edicions del concurs des de llavors competiran en aquesta l’edició especial. Hi sonaran títols com ‘Destapem els 60’, Joan Jordi Beumala, ‘Essència d'aplec’, d’Enric Ortí, o ‘Cinquanta anys junts’, de Joan Segura, premiades en les primeres edicions, fins a ‘25 anys màgics’, de Lluís Alcalà, guanyadora de l’any passat. Compositors com Josep Coll i Joan Jordi Beumala, guanyadors de més d'una edició, participaran amb diverses obres.

L’últim cap de setmana de febrer començarà el calendari de semifinals, que tindrà vuit tandes, amb 2 de 3 sardanes i 5 de dues sardanes, i una eliminatòria de repesca, a finals d’abril. El públic podrà votar a través de les emissores col·laboradores, o a través d'internet a la pàgina web del concurs, que emetrà les sardanes els dies que correspongui. Només s’acceptaran vots en directe durant l'emissió del programa, amb un formulari amb el vot i les dades de cada votant.

Final a l’Espluga de Francolí

La final serà dissabte 15 de maig al Teatre Casal de l’Espluga de Francolí. Constarà d’una 1a part amb les 8 sardanes finalistes, i una segona part en format de concert. Les votacions es faran a la mitja part: hi votarà el públic assistent, però, a més, arran de la bona experiència de l’edició de l’any passat, també hi haurà l’opció de votar telemàticament.

La Confederació Sardanista de Catalunya, organitzadora del concurs, confia que aquesta edició especial de la Sardana de l’Any  serveixi “per generar més debat” i per apropar de la sardana i la música per a cobla a la societat gràcies a la “presència de les obres premiades durant més d’una dècada”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article