Notícia

'Tretze vares', nou treball discogràfic de Cati Plana i Pau Puig

L'acordionista i el dolçainer han optat per un arranjament minimalista de tretze melodies tradicionals.

Música tradicional
Pau Puig i Cati Plana
Pau Puig i Cati Plana | Segell Microscopi

Tretze vares és la segona col·laboració discogràfica de Cati Plana i Pau Puig, que ja havien treballat junts a Els tres peus del gat (2015, Microscopi). Una proposta que neix el 2017 a Montmagny el 2017, en els concerts que van oferir en el festival Carrefour mondial de l’accordeón, considerat un dels festivals internacionals d'acordió més importants. 

En les actuacions en terres quebequeses, el duo de músics va voler oferir un tast d’aquells estils més representatius, dels Països Catalans. Així, entre altres, el disc presenta versions de jotes, contrapassos, sardanes, rumbes, fandangos o havaneres. En declaracions al programa iCatMans, Pau Puig defineix aquestes peces com a versions “íntimes i casolanes”. Melodies tradicionals, interpretades amb molta delicadesa i un arranjament minimalista. Una selecció de melodies que “tothom coneix” que s’han abordat des de la llibertat creativa. “Volíem donar a conèixer els gèneres com a forma, però no fer-ho en una pulcritud interpretativa molt  fidel al gènere”.

A més de les melodies tradicionals, que conformaven el gruix del disc, aquest també incorpora peces de compositors actuals, com ara un ball pla i una corranda de Marcel Casellas, una sardana curta de Pep Coca i fins i tot les rumbes de Gato Pérez i Kiko Veneno.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article