Notícia

EL Cor Jove Nacional debuta al Palau de la Música amb un concert extraordinari de Reis

El concert serà el comiat del Cor Jove Nacional 2019, dirigit per Mireia Barrera

Cant coral
EL Cor Jove Nacional debuta al Palau de la Música amb un concert extraordinari de Reis
EL Cor Jove Nacional debuta al Palau de la Música amb un concert extraordinari de Reis

Dijous 7 de gener (20.00 h), el Cor Jove Nacional de Catalunya debutarà al Palau de la Música Catalana amb un concert que serà excepcional, en molts sentits, per a aquesta formació coral d’alt nivell, integrada per joves cantats d’entre 18 i 28 anys.

Instrument pedagògic i artístic d’excel·lència, i ambaixador del cant coral català, el debut al Palau és una cita especialment significativa per a aquest projecte nascut l’any 2013 per iniciativa del Moviment Coral Català, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que renova anualment la direcció artística i tota la seva plantilla de cantaires, buscant oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents.

A més a més, el concert serà al comiat de l’edició 2019 del CJNC, dirigida per Mireia Barrera. Un comiat programat pel 13 de març passat, però que l’arribada de la pandèmia va obligar a cancel·lar just el dia abans, després de diversos dies d’assaig i amb tot preparat.

Ja el 2021, el CJNC19 tindrà finalment l’oportunitat d’acomiadar-se sobre l’escenari amb un concert que molt probablement tindrà de públic alguns dels integrants del CJNC20, que arrencava aquest estiu passat. Una convivència de dues edicions del Cor Jove Nacional de Catalunya, totalment inèdita, que fa d’aquest concert una cita encara més especial.

 

25è aniversari del Moviment Coral Català

Creada el 1995, el Moviment Coral Català (1995) està conformada per cinc federacions: els Corals Joves de Catalunya, la Federació Catalana de Pueri Cantores, la Federació Cors de Clavé, l'Agrupació Coral de les Comarques Gironines i el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Per celebrar el quart de segle, va enregistrar un víde commemoratiu el 17 de desembre al Paranimf de la Universitat de Cervera. El vídeo va col·laborar amb la participació de la Coral Sinera, l'Escolania de Sant Esteve de la Garriga, la Societat Coral "el Vallès", la Coral "Cantaires" de Caldes i la Coral Infantil Nova Cervera, en representació, respectivament, de les cinc federacions esmentades. L'audiovisual va servir per desitjar les festes nadalenques a totes les corals de Catalunya. 

Pocs dies més tard, el 31 de desembre, Xavier Chavarria va moderar una conversa amb els quatre presidents que ha tingut la confederació: Lluís Gómez, Martí Ferrer, Ariadna de Casacuberta i Mercè Cano.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article