Notícia

La música eucarística omple Santa Maria del Pi

L’Arxiu parroquial de Santa Maria del Pi i l’ESMUC organitzen concerts dedicats a la música sacramental en el marc del cicle ‘Vespres d’Antiga’

Música tradicional
El cicle 'Vespres Antiga' s'allargarà fins al maig amb un total de cinc concerts
El cicle 'Vespres Antiga' s'allargarà fins al maig amb un total de cinc concerts

La música sagramental prendrà un protagonisme especial en el marc del cicle Vespres d’Antiga, que organitza l’Arxiu parroquial de Santa Maria del Pi i l’escola superior de música de Catalunya (ESMUC), que enguany s’emmarca en la celebració dels 700 anys del naixement del Corpus.

El cicle especial de música eucarística arrenca aquest 19 de gener amb el concert Jesús veritable pa de vida (J.S. Bach, J. Crüger), sota la direccó de Manfredo Kraemer. Serà a les 20 h a la basílica de Santa Maria del Pi. Un cicle que no només és una bona ocasió d’escoltar bona música antiga de forma gratuïta sinó que és també un reconeixement al treball dels músics de l’ESMUC. Això sí, les restriccions derivades de la pandèmia limitaran l’aforament, però l’organització té previst transmetre els concerts a través del Facebook de l’arxiu parroquial, i es planteja “oferir una retransmissió de més qualitat tenint en compte que les restriccions poden anar en augment i que és la tendència general en el món de la cultura”, segons ha informat a Tornaveu.

El segon concert serà el 16 de febrer:  Tresors del Pi, un homenatge a  Josep Dolcet. Música sagramental de l'Arxiu de la Basílica de Santa Maria del Pi,  sota la direcció de Xavier Blanch. Després, el 15 de març es podrà escoltar el concert  dramatitzat Les set paraules de Jesús a la creu (Heinrich Schütz) amb la direcció de Lluís Coll.

El 13 d’abril Dansa i festa davant del santíssim, "Ensaladas" i "villanescas" hispàniques, una coproducció de Cantoría i ESMUC. I tancarà el cicle la policoralitat barroca a Barcelona a finals del segle XVII, amb el concert La festa de les 40 hores al Pi (1691), una coproducció de Dichos diablos i l’ESMUC sota la direcció de Lluís Coll, que serà també el concert final de la commemoració dels 700 anys del Corpus.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article