Notícia

Les vaccinacions arriben també a la cultura popular

La setmana que ve comença l’adaptació del local de l’Ens de l'Associacionisme Cultural Català per tal d’iniciar la campanya de vaccinació als col·lectius de cultura popular

Associacionisme
Es preveu que la vacunació als col·lectius de cultura popular comenci just passades les festes
Es preveu que la vacunació als col·lectius de cultura popular comenci just passades les festes

Un dia després de que s’hagi iniciat la campanya de vaccinació contra el COVID-19, ja es pot anunciar que, després de llargues converses, i a proposta de les autoritats sanitàries la cultura popular tindrà un calendari de vaccinació propi.

Alba Vergés, consellera de Salut, ha valorat aquesta acció com a prioritària per tal de poder retornar la normalitat festiva i associativa als carrers del país. El primer col·lectiu que haurà de passar per la seu del carrer València seran les persones que pertanyen a l’Associació Catalana de Puntaires (ACP). La decisió de començar per les puntaires ha estat totalment tècnica, ja que aquest col·lectiu té les característiques idònies per fer un seguiment exhaustiu, a banda que el tema de punxar-se el tenen més que superat. Segons les estimacions del Departament, les primeres vaccinacions es podrien administrar a mitjans de gener.

Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Ens de l'Associacionisme Cultural Català (ENS) i l'ACP, es mostra satisfeta: “ Si aquesta vaccinació és un èxit, que ho serà, les puntaires ja farem l’assemblea anual presencial i la trobada de puntaires amb tota normalitat. Farem una mascareta gegant amb els boixets per celebrar-ho. I per descomptat que totes les federacions culturals podran seguir l’exemple. L’objectiu és arribar al mes d’abril, màxim mitjans de maig, amb prou immunitat comunitària per poder dur a terme les activitats amb tota normalitat”.

Per aconseguir la màxima eficiència i seguretat l’ENS està adaptant el local amb una infraestructura sanitària per tal de no saturar els Centres d'Atenció Primària. A tal efecte s’ha instal·lat un grup electrogen de 50 kW al carrer València que abastirà d’energia el congelador habilitat per mantenir els vials en condicions. Les vacunes seran administrades per infermeres del CAP El Clot.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article