Notícia
Els pessebres artístics “salven la temporada”
Una setantena de pessebres es podran visitar a arreu del país, la meitat que el 2019
PessebristesPeriodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català
Les entitats pessebristes treballen tot l’any per tenir a punt el pessebre artístic en les dates nadalenques. És la seva posada de llarg, el moment clau de la temporada. Però enguany, les restriccions provocades per la pandèmia han fet que moltes entitats no hagin pogut exposar els seus pessebres.
De fet, com explica a Tornaveu l'Albert Català, president de la Federació de Pessebres de Catalunya, “no ho podrem fer pas tot, de les 120 exposicions que vam tenir obertes l’any 2019, enguany en seran entre 60 o 70, perquè moltes entitats tenen locals que no compleixen amb la normativa de seguretat Covid. Amb tot, hem salvat la temporada i estem contents”. A més, remarca l’Albert, aquesta circumstància ha fet que les entitats “s’hagin reinventat i no s’hagin quedat de braços plegats, oferint alternatives per poder exposar les seves obres”.
Per exemple, si a Terrassa s’ha pogut fer un gran pessebre a la plaça de l’Ajuntament, a Castellar del Vallès no ha estat possible, però s’ha creat una ruta per una vintena de botigues del poble que exhibeixen els pessebres, explica el president de l’entitat.
Les entitats que sí que podran exposar els seus pessebres ho fan amb un aforament del 50%, amb controls d’entrada i de sortida i amb tota la normativa al dia: “La gran sort que hem tingut és que per fer els pessebres artístics no necessitem ningú, els podem treballar a casa i exposar-los, però els pessebres vivents i els pastorets sí que ho passaran malament enguany”, diu l’Albert.
Ara bé, sí que reconeix que les restriccions de mobilitat han afectat la tasca dels voluntaris: “el confinament de cap de setmana ens ha obligat a buscar solucions per avançar feina, perquè com que no (...) sortir del municipi tot era més complicat, penseu que en el món del voluntariat de la cultura popular gairebé tot passa en cap de setmana, quan la gent té temps lliure. I malgrat tot, ens n’hem sortit prou bé”, sentencia el president de la FCP.
Sobre la possibilitat de gaudir des de casa de les exposicions a través de les xarxes socials o de plataformes d’emissió, l’Albert creu que no s’adiu gaire amb la filosofia del pessebrisme: “Ens agrada que la gent pugui passejar i veure l’exposició, sortir una mica i desconnectar. Aquest és una mica el nostre objectiu, i des de casa realment no és el mateix”.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos
Connecta amb nosaltres