Notícia

Carol Duran pren les regnes del Tradicionàrius

Relleva Jordi Fàbregas en la direcció artística del festival i també del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT)

Patrimoni Immaterial
Carol Duran  vol sumar més dones a la programació i fomentar la internacionalització del festival a llarg termini
Carol Duran vol sumar més dones a la programació i fomentar la internacionalització del festival a llarg termini

Un festival amb un toc més femení i amb projecció internacional. Així és com Carol Duran, la nova directora del festival Tradicionàrius, vol sacsejar aquesta proposta cultural. Pren les regnes del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i del festival de folk homònim després de trenta- tres anys liderats per Jordi Fàbregas, que es va acomiadar la primavera passada, però que continuarà vinculat al projecte i dirigirà l'espectacle inaugural de la pròxima edició, Almanac.

De fet, la tasca de Duran ja va començar al setembre, quan es va incorporar al projecte –s’ha fet oficial aquests dies- per preparar la 34a edició del festival Tradicionàrius, en la qual participaran Sabor de Gràcia, Vega, Cocanha i Marala, entre molts altres. Duran, gestora cultural i músic, que forma part de les formacions La Carrau i Beztuca, vol sumar més dones a la programació i fomentar la internacionalització del festival. Però és conscient de l’excepcionalitat d’aquesta edició a causa del les restriccions de la Covid-19.

“El festival tira endavant amb optimisme”, insisteix la nova directora artística, que no amaga el seu desig de poder tancar l’edició a finals de març amb un concert a la Plaça de la Vila de Gràcia. Si no és possible, es farà a la seu del Centre Artesà, com la resta de la programació, que també es veurà afectada per les restriccions. De fet, els concerts tindran un aforament màxim de 150 persones.

Sigui com sigui, Duran ultima els detalls d’una edició que es presentarà els primers dies de gener i que homenatjarà La Murga. El 15 de gener serà el tret de sortida amb l’espectacle Almanac, que vol commemorar els quaranta anys del primer disc de La Murga (un dels seus conjunts) amb l'ajuda de músics de l'escena folk actual. Per aquesta edició hi passaran noms històrics del folk com Eliseo Parra, Jaume Arnella i Urbàlia Rurana, i amics del barri com Sabor de Gràcia, al costat de nous talents com Vega, La coixinera, Cocanha i Marala.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article