Notícia

Accent català en la nova direcció de la Federació Internacional de Pessebrisme

El president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, escollit president de la Universalis Foederatio Praesepistica

Pessebristes
Albert Català, en primer terme, en el Congrés d'Aachen 2020, que va reconèixer la trajectòria pessebrista d’Agustí Térmens Molins
Albert Català, en primer terme, en el Congrés d'Aachen 2020, que va reconèixer la trajectòria pessebrista d’Agustí Térmens Molins

El 22è Congrés Internacional de Pessebrisme, que se celebrarà a Andalusia l’any 2023; la commemoració del 800 aniversari del primer pessebre de la història  i l’impuls de la candidatura del pessebrisme com a patrimoni immaterial per la UNESCO. Aquests són els principals reptes de la nova junta directiva de la Universalis Foederatio Praesepistica, la UN-FOE-PRAE, entitat que aglutina 21 organitzacions pessebristes d’arreu del món. Albert Català ha estat escollit president de l’entitat, i estarà acompanyat en l'equip directiu per dos companys de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, Josep Maria Porta, secretari de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, en la vocalia primera, i Antoni Garí, en tresoreria.

Albert Català, que assumirà la presidència de la UN-FOE-PRAE l’1 de gener de 2021, explica que, més enllà d’aquests grans projectes concrets, l’objectiu de la legislatura és “donar un impuls a la federació internacional” per tal de donar-li visibilitat i que aquesta compleixi la seva finalitat de promocionar la tradició del pessebrisme arreu del món.

Per això, afegeix que el primer pas serà treballar per aconseguir “una junta més dinàmica i activa i participativa”, apostant pel treball en comissions i també “aprofitant les plataformes de comunicació en línia per realitzar reunions periòdiques”.

Català, qui és també tresorer de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, explica que altres propostes passen per modernitzar la pàgina web de l’entitat i impulsar les xarxes socials, publicitar les activitats de cadascuna de les entitats membre de la Federació i també fomentar les relacions amb els directors de cultura de la Unió Europea, per tal de poder tirar endavant projectes internacionals.

La UN-FOE-PRAE, fundada a Barcelona l’any 1952, està integrada actualment per 21 associacions pessebristes d’Europa, Estats Units, Argentina i Brasil. La seva principal activitat és la celebració del Congrés Internacional, que reuneix col·leccionistes, experts i aficionats del pessebrisme.  La darrera edició del Congrés va ser el passat mes de gener Aachen (Alemania), i va reunir prop de 350 participants.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article