Notícia

La Fira Mediterrània de Manresa 2021 obre convocatòria artística

El termini per presentar les sol·licituds acaba el 27 de gener

Festes i festivals
Actuació de Kepa Junkera a la Fira Mediterrània de Manresa
Actuació de Kepa Junkera a la Fira Mediterrània de Manresa | Josep Tomàs

Entre el 14 i 17 d’octubre, Manresa acollirà la 24a edició de la Fira Mediterrània. Com és habitual, la capital del Bages servirà com a element vertebrador de propostes provinents de diferents àmbits: l’avantguarda i la tradició, i també les propostes de companyies professionals amb les presentades des de la cultura de base.

En el procés de convocatòria artística s’hi poden presentar propostes provinents de l’àmbit musical (world music i música d’arrel catalana), espectacles escènics (teatre, dansa, circ, arts de carrer...) i també qualsevol altra activitat provinent dels col·lectius de cultura popular i l’associacionisme.

Des de l’organització s’apunta que la programació de la 24a Fira Mediterrània s’estructurarà a partir de tres claus: mirades a la cultura popular i tradicional per part d’artistes que no hi treballen habitualment, propostes de creadors emergents que sí que han forjat la seva trajectòria a part de la música i la dansa d’arrel, i finalment, projectes que, també a partir del llenguatge d’arrel, inviten a la reflexió sobre problemàtiques socials d’actualitat.

El jurat de la convocatòria avaluarà les propostes presentades segons els següents criteris: qualitat i interès artístic; encaix amb els eixos programàtics de la Fira; caràcter d’estrena absoluta a Catalunya o a l’Estat espanyol; recorregut potencial de la proposta; interès mostrat cap  a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi; i possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Per presentar les sol·licituds, cal accedir a la Llotja virtual de la Fira Mediterrània.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article