Notícia

Ha mort Carles Tarragó Gatell

Actualment era vocal de la Federació Catalana de Pessebristes (FCP) i president de la Federación Española de Belenistas (FEB).

Pessebristes
Carles Tarragó tenia una llarga trajectòria en la difusió del pessebrisme
Carles Tarragó tenia una llarga trajectòria en la difusió del pessebrisme

El pessebrista tarragoní Carles Tarragó Gatel va morir ahir a 65 anys, víctima de la COVID-19. A més de les seves responsabilitats federatives, Tarragó també estava molt vinculat amb l’Associació Pessebrista de Tarragona, on havia exercit com a president. A la seva ciutat natal també amb l’organització de la Setmana Santa i la recreació històrica Tarraco Viva.

Albert Català, president de la FCP, destaca que “en Carles, pel món del pessebrisme, movia cel i terra. Era una persona molt important. Amb la seva mort, perdem un puntal”. En la mateixa línia s’expressa Josep Maria Porta, expresident de la federació pessebrista, que defineix Tarragó com “una persona sempre disposada a ajuda i un pou de coneixement del pessebrisme a l’Estat espanyol”. Porta també destaca la seva implicació en projectes internacionals, com ara la candidatura perquè el pessebrisme sigui inscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO, o l’organització del Congrés de la UnFoePrae Franciscus 2023, que se celebrarà a Sevilla amb motiu del 800 aniversari del primer pessebre, atribuït a Sant Francesc d’Assís.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article