Notícia

Els llegums, l’arròs i la pasta amb ADN català i occità

Edicions Sidillà publica el tercer volum de la col·lecció Història de la cuina catalana i occitana, de Vicent Marquès

Patrimoni Immaterial
Portada del tercer volum de la col·lecció sobre cuina catalana i occitana publicada per Edicions Sidillà.
Portada del tercer volum de la col·lecció sobre cuina catalana i occitana publicada per Edicions Sidillà.

Des de l’Edat Mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. I és que les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món. La col·lecció ofereix també un recorregut històric, filològic, literari i cultural per aquestes dues cuines germanes

La sèrie va arrencar amb un primer volum dedicat a aperitius, amanides i sopes, un segon volum, Les olles, les verdures, i ara veu la llum el tercer volum, Els llegums, l’arròs, la pasta’, que ofereix al lector centenars de monografies i de receptes amb aquests ingredients. Marqués no només explica com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània. I com explica l’autor, en aquesta col·lecció “el lector hi trobarà des dels plats de festa més sumptuosos fins a les preparacions de pura subsistència, de la cuina rural, urbana, burgesa i popular de sempre

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article