Notícia

Rècord de participació en els 31 Premis Ateneus

L’acte de lliurament es farà el 15 de desembre i tindrà un format híbrid

Associacionisme
Els guanyadors dels Premis Ateneus 2019 al Palau de la Generalitat
Els guanyadors dels Premis Ateneus 2019 al Palau de la Generalitat

Aquesta setmana ha quedat tancat el termini de presentació a la 31a edició dels Premis Ateneus, i ho ha fet amb un rècord de participació: 104 candidatures de 62 entitats. Els guardons, que convoca anualment la Federació d’Ateneus de Catalunya, tenen l’objectiu de reconèixer la tasca d’associacions culturals, les persones i les empreses del país en la promoció de la cultura i l’associacionisme cultural, estrenen enguany una nova categoria, per premiar aquelles iniciatives impulsades durant la crisi de la COVID-19.
 

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ha destacat “la qualitat de les propostes presentades i l’alta participació” especialment en dues de les categories, la de ‘Foment de la Participació –a la qual opten les entitats no federades– i la nova titulada ‘La pandèmia no s’atura’. Amb aquesta última, la Federació vol reconèixer l’esforç que han fet moltes entitats per innovar i poder continuar fent arribar la seva proposta cultural i associativa a la ciutadania, ja sigui en forma de concerts des dels balcons, d’exposicions i festivals en línia, de canals de cultura per YouTube, entre altres.

Des de la FAC consideren que tot i les dificultats que estan passant les entitats, és en aquests moments difícils que “l’ateneisme treu forces i mostra la seva vitalitat i les ganes de mostrar i posar en valor la seva activitat”.

Els premis són una de les cites claus dels Ateneus catalans, i un dels referents dins de l’associacionisme cultural català, pel reconeixement de l’esforç de les entitats. A més d’aquestes dues categories mencionades, els guardons inclouen altres 4 categories: a la ‘Comunicació Associativa’, a la ‘Creativitat Artística’, ‘Treball en Xarxa’, a la ‘Capacitat d’Innovació’ i el ‘Premi Jove, Proposa!’. Cada categoria (llevat de l’especial, en la qual hi haurà un únic premi) disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

A més, com a novetat d’aquesta edició, els projectes guanyadors de les categories de ‘Jove, proposa!’ i la de ‘Treball en Xarxa’ tindran el suport tècnic de dinamització durant 3 mesos per part de la FAC per acompanyar la seva realització.

Acte de lliurament híbrid

L’acte de lliurament de guardons i premis en metàl·lic tindrà lloc el pròxim 15 de desembre de 2020 a la seu del Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí, que enguany celebra el seu centenari. Per adaptar-se al context de pandèmia, els organitzadors treballen en un format innovador, que combinarà presencialitat i streaming.

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article