Notícia

El congrés 'Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes' se celebrarà virtualment

El congrés està organitzat per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner, la Universitat Rovira i Virgili, el Centre de Lectura de Reus i el Departament de Cultura

AssociacionismeReflexió
La cultura popular alimenta bona part del gruix de l'associacionisme cultural
La cultura popular alimenta bona part del gruix de l'associacionisme cultural

Acadèmics, investigadors locals, responsables federatius i practicants se citaran el 6 i 7 de novembre, en el XII Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), per a debatre sobre Associacionisme cultural: entre el mosaic i les xarxes. Les jornades, que inicialment s’havien de celebrar a Tarragona i Reus, s’han desplaçat a l’esfera virtual per poder complir les disposicions sanitàries. Totes les ponències i comunicacions es podran seguir a través del canal YouTube de la CCEPC.

Malgrat no poder-se celebrar presencialment, els organitzadors del congrés han decidit mantenir intacte el programa previst, que pivotarà entorn tres eixos: associacionisme cultural i identitats, associacionisme cultural i poder, i associacionisme cultural i sociabilitat. Les jornades també comptaran amb la conferència inaugural Associacionisme i sociabilitat cultural. Catalunya / Espanya, a càrrec María Zozaya i Ramon Arnabat, i amb la taula rodona de cloenda Cap al futur, que comptarà amb les intervencions d’Andreu Ginés (Federació d’Inttituts d’Estudis del País Valencià), Esther Oliver-Grasiot (Universitat Oberta de Catalunya) i Guillem Carreras (Ens de l’Associacionisme Cultural Català).  

Com és habitual, la CCEPC publicarà les actes de totes les ponències i comunicacions en una edició que presumiblement es presentarà a finals del 2021. Prèviament, Canemàs: revista de pensament associatiu i cultura popular publicarà una crònica reduïda de totes les intervencions.

Comentaris

Rosa M. Provencio Barcelona
1.

Celebro la ràpida adaptació del Congrés. Una mostra més que la cultura és viva i segura. Seguiré les intervencions amb gran interès.

Comenta aquest article