Notícia

El 'Calendari dels Pagesos' compleix 160 anys

El llibreter Joan Llorenç va publicar el primer exemplar l'any 1861

Reflexió
Fragment de la portada del Calendari 2021
Fragment de la portada del Calendari 2021

Un dels pocs avantatges de la covid-19 és que ens ha obligat a dur un estil de vida més lent i sostenible. Aquesta és la raó de ser del Calendari dels Pagesos, ser una referència per a totes aquelles persones que desitgen dur una vida ajustada als cicles de la natura. L’edició d’enguany incorpora un dossier especial per celebrar el 160è aniversari de la publicació, creada el 1861.

Com és habitual, l’almanac incorpora el calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions i el calendari de fruites i verdures de temporada. El lector també pot consultar les dates en les quals estan previstes les fires, mercats setmanals i festes majors de tot Catalunya.

D’altra banda, en el Calendari 2021 també es pot gaudir de lectures amb un rerefons comú: la sostenibilitat. En la secció Racó de tradició, Antoni Gimeno i Josep Cot, autors del llibre Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols, fan un breu resum de l’obra; a Canviant el món, les impulsores de la cooperativa les Refardes expliquen aquest projecte de catalogació de varietats locals d’horta, adobs en verd i flors; Pep Sasetes reflexiona, a Saviesa Popular, sobre el malbaratament alimentari i la importància de menjar productes de temporada i de proximitat; i pels amants dels remeis tradicionals, Pilar Comes explica les propietats medicinals del romaní a la secció Tupí de l’Àvia.

El Calendari 2021 també ofereix un text de la psicòloga Montse Pijuan sobre la importància que té el contacte amb la naturalesa per mantenir-nos saludables, així com un article molt interessant de Joan Tomàs i Bilbeny Héctor Sarvadac, la novel·la del visionari Jules Verne inspirada en el Far de la Mola de Formentera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article