Notícia

El segon disc de Càntut, amb Paula Grande i Ana Ferrer de protagonistes

La cinquena edició del Festival Càntut , Cançons de tradició oral, tindrà lloc a Cassà de la Selva el cap de setmana del 20 al 22 de novembre

Música tradicional
Anna Ferrer i Paula Grande exploren el rol de les dones en els dos últims segles a través de la cançó popular
Anna Ferrer i Paula Grande exploren el rol de les dones en els dos últims segles a través de la cançó popular

El pròxim 13 de novembre veurà la llum el segon disc del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, una iniciativa d’Albert Massip per recuperar el cançoner popular gironí, amb les veus de les cantants Paula Grande i Anna Ferrer. Vega (Bankrobber) inclou una desena de cançons que exploren el rol de les dones en els últims dos segles, en àmbits com ara la cuina i les feines de la llar, la religió, la sexualitat o la maternitat.

“Vam tenir el debat intern si havíem de cantar o no algunes lletres, però sí, ho havíem de cantar perquè és una forma de memòria històrica per explicar què es cantava”, explica Paula Grande en declaracions a TV3. En algunes cançons, afegeix, ha calgut “posar-hi un punt de dramatisme, perquè cantem que un pare mata la seva filla perquè vol anar a ballar, o en alguns casos, on el grau de sexisme és ridícul, hem optat per la paròdia”.

En aquest disc hi trobem una combinació sorprenent entre música electrònica, ritmes llatins i rock, barrejats amb la vigència del cançoner tradicional. El disc es va gravar a Olivera Estudi, de Banyoles, amb Vic Moliner (contrabaix i pedals), Paula Vegas (teclats i sintetitzadors) i Juan Rodríguez Berbín (percussió), mesclant instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica. Clàudia Cedó ha dirigit la posada en escena del concert.

I en el marc del cinquè Festival Càntut, Cançons de tradició oral, que enguany se celebrarà a Cassà de la Selva entre el 20 i el 22 de novembre, es presentarà aquest projecte en directe. El festival adaptarà el seu format a les mesures de seguretat establertes a causa de la Covid-19. Pel que fa al programa, encara s’han de tancar alguns detalls, que es coneixeran a finals d’octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article