Notícia

Nova edició del cicle 'Cultura popular als Ateneus'

Fins a l'11 de gener, set ateneus acolliran actuacions de cobles, esbarts, bandes i corals

Cant coralEsbarts dansairesSardanesSocietats musicals
'Cultura popular als Ateneus' està organitzat per la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya
'Cultura popular als Ateneus' està organitzat per la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya

Aquest dilluns, el concert de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, celebrat al Casino l’Aliança del Poblenou, va trencar el gel de la tercera edició del cicle ‘Cultura popular als Ateneus’. Fins a l’11 de gener de 2021 estan programats vint-i-tres actuacions de bandes, cobles, corals i esbarts.  A més de l’Aliança, també participaran del cicle el Casal Catòlic de Sant Andreu, els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre, el Centre de Gràcia, el Teatre de Sarrià i el Foment Hortenc.
 

Les actuacions previstes abracen una àmplia varietat de registres: entre altres, propostes coreogràfiques innovadores, música sacra, repertori de cançons tradicionals catalanes (i també d'altres països), bandes emergents,  sel·leccions de danses típiques, i una gran varietat de cobles joves i també consolidades. Les actuacions de cobla, de fet, formen part de Cicle Cobla de Barcelona, organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya. També col·laboren en el cicle, organitzat per la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya, altres federacions de cultura popular. Concretament, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, la Federació Catalana d'Entitats Corals, la Federació Catalana de Societats Musicals i el Moviment Coral Català.

La reserva de les entrades s'ha de fer de manera telemàtica. Acabades les actuacions, els espectadors podran utilitzar el sistema de taquilla inversa, és a dir fer una donació voluntària. Les actuacions també es podran  visualitzar, uns quants dies després d'haver-se organitzat, a través del canal Youtube de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article