Notícia

Les puntaires catalanes celebren la represa de les activitats amb la 17a Trobada de Sant Lluc a Olot

L’Associació Catalana de Puntaires inicia també els cursos de l’entitat

Puntaires
La trobada d'Olot serà diumenge 18 d'octubre al matí (de 10-13 hores)
La trobada d'Olot serà diumenge 18 d'octubre al matí (de 10-13 hores)

El diumenge 18 d’octubre el carrer Major d’Olot es tornarà a omplir de fils, mocadors, punyetes i tot tipus de filigranes i, especialment, el característic so dels boixets movent-se a gran velocitat. El motiu, la 17a edició de la tradicional Trobada de Puntaires de la Fira de Sant Lluc, que organitza Òmnium Cultural de la Garrotxa amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. L’acte significa el gran primer esdeveniment de l’Associació Catalana de Puntaires des de la pandèmia. Després de mesos de confinament, de treball solitari a casa i de reunions a les plataformes online, les puntaires celebren poder retrobar-se amb el públic i amb les altres companyes.

Prèviament a la d’Olot, aquest pròxim diumenge l’entitat celebrarà a Navarcles una altra trobada però en versió reduïda i en format de mercat de puntes. S’hi reuniran 24 puntaires (en 4 taules de 6 persones) i un grup d’una desena venedors, i s’hi podran trobar coixins, fils, boixets, patrons i agulles i tot tipus de material puntaire. Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació, explica que “un dels problemes que han tingut durant la pandèmia ha estat la dificultat per aconseguir material, ja que nosaltres, normalment, ho comprem a les trobades i aquestes no s’han pogut fer”. La solució s’ha trobat en aquests mercats de puntes itinerants organitzats pels mateixos venedors i que recorreran diverses poblacions del territori. Provencio explica que la experiència ha estat molt positiva d’aquests mercats s’ha replicat també a la Comunitat Valenciana.

Paral·lelament a les trobades, aquesta setmana l’Associació ha inaugurat també els seus cursos, això sí, adaptats a la situació de pandèmia. Són classes diàries (de dilluns a dijous) en grups reduïts i amb totes les mesures sanitàries (mascaretes, espais ventilats, mesura de temperatura) per garantir la seguretat dels assistents i professors. La presidenta de l’entitat explica que seran “estrictament fidels a les normes que marca el PROCICAT, però ens fa molta il·lusió tornar-hi”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article