Notícia

El Primer Congrés de Música d’Arrel: radiografia del present i mirada al futur

Del 13 al 15 de novembre de 2020, se celebrarà al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona amb ponències i activitats

Música tradicional
Les inscripcions al Congrés Nacional de Música d'Arrel estaran obertes fins el 31 d'octubre
Les inscripcions al Congrés Nacional de Música d'Arrel estaran obertes fins el 31 d'octubre

Les noves generacions de músics, professors, balladors i comunicadors del sector estan “preocupats pel context actual de la música d’arrel al nostre territori”. Així ho constaten els organitzadors del Primer Congrés Nacional de Música d’Arrel, coorganitzat pel Col·lectiu La Xeixa, la Direcció General de Cultura popular i associacionisme cultural de la Generalitat de Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius, que tindrà lloc entre el 13 i el 15 de novembre al CAT. E

El congrés, les inscripcions del qual estan obertes fins al 31 d’octubre, “neix amb la voluntat de debatre de forma col·lectiva el context actual de la música d’arrel i el futur de la mateixa de forma transversal. Una oportunitat de compartir coneixements i idees al respecte”. La idea és que sigui l’espai de trobada de bona part del col·lectiu i centre de referència d’aquest estil musical del territori català, on es pugui analitzar el món de la música, que ha canviat molt durant els darrers anys.

“Les formes de funcionar d’aleshores han resultat caduques i és necessari revisar com fer-ho actualment”, constata l’organització, que ha concebut el congrés com una eina per conèixer les realitats diverses del sector en l’actualitat, i per afrontar el futur amb més coneixement de causa. I més enllà, el congrés es planteja reforçar la memòria col·lectiva, fent un recull de les conclusions que tinguin lloc al llarg dels debats, en el qual es recopili tota aquesta diversitat sense complexos.

El congrés tindrà diverses comunicacions d’experts organitzades en els blocs d’identitat; models d’organització professional; comunicació i difusió de projectes i esdeveniments; creació artística; models pedagògics i llegat i relleu generacional.

La jornada arrencarà amb uns parlaments inaugurals i un espectacle a càrrec de  Joana Gomila i Arnau Obiols, dos dels músics més rellevants d’avui dia en el sector de la música d’arrel i amb una trajectòria molt potent en l’àmbit de la creació musical.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article