Notícia

Comença la VII Setmana del Cineclubisme Català

De l'1 al 7 d'octubre estan programades sis pel·lícules a la Filmoteca de Catalunya

Fotograma del documental 'Swarm season', que es projectarà dimarts 6 d'octubre
Fotograma del documental 'Swarm season', que es projectarà dimarts 6 d'octubre

Un any més, i ja se’n celebrarà la setena edició, la Filmoteca de Catalunya acollirà la Setmana del Cineclubisme, organitzada per la Federació Catalana de Cineclubs (FCC). La mostra començarà dijous 1 d’octubre amb el lliurament dels premis José Maria Nunes, convocats per la FCC, en les categories “pel·lícula catalana de l’any”, “persona o entitat vinculada al cineclubisme” i “fet cineclubista de l’any”. El programa s’allargarà fins dimecres 7 d’octubre amb la projecció de sis llargmetratges. 

Acabat el lliurament dels Premis José Maria Nunes, el mateix 1 d’octubre, es visionarà Els dies que vindran, film guanyador en la convocatòria de l’any passat. La pel·lícula serà presentada pel seu director, Carlos Marqués-Marcet, i el president de la FCC Tariq Porter. L’endemà, 2 d’octubre, serà el torn d’un clàssic del cinema. Madame de…, dirigida l’any 1953 per Max Ophuls, narra de manera sòbria un dels triangles amorosos més famosos en la història del setè art. 

Colòmbia és enguany el país convidat del programa. Dissabte 3, el director colombià Guillermo Quintero presentarà Homo Botanicus, producció que va dirigir el 2018, amb la companyia de Julio Lamaña, representant de Cineclub La imagen viajera de Bogotà i expresident de la FCC. 

Un cineclub més proper, concretament el de La Ràpita, ha escollit el clàssic del segle XXI que es programarà enguany a la Setmana. Diumenge 4 tindrem l’oportunitat de redescobrir Lost in translation, la proposta que va catapultar definitivament Soffia Coppola, amb una excel·lent interpretació de Bill Murray. 

La gran cita anual del cineclubisme català es tancarà amb dues altres propostes internacionals. Dimarts 6 es projectarà el documental Swarm Season, reconegut amb el Premi Quijote de la Federació Internacional de Cineclubs al festival l’Alternativa 2019. Sarah J. Christian va firmar aquesta proposta interessada, estèticament molt bella i amb un format prou atrevit, sobre la deriva insostenible del planeta. Finalment, dimecres 7, la comèdia dramàtica Smuggling Hendrix, del director grec Marios Piperides, posarà el punt final al programa. 

Podeu consultar tots els detalls de la programació en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article