Notícia

Una Trobada Nacional de Ball de Bastons “descentralitzada però sincronitzada”

La Coordinadora de Ball de Bastons redissenya la cita anual, que tindrà lloc el 3 d’octubre en diversos municipis del país

Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú
Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

La pandèmia no ha pogut vèncer una de les cites més importants del món bastoner. Tot i les restriccions imposades per la crisi sanitària també en les manifestacions culturals, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya ha trobat la manera de no trencar una tradició que va començar l’any 1976, la Trobada Nacional de Ball de Bastons. Se celebrarà aquest 3 d’octubre i serà la 45a edició.

La diferència és que en comptes de celebrar-se en una sola població de Catalunya, on es concentraven totes les colles, aquest any serà una activitat “descentralitzada però sincronitzada”, com explica a Tornaveu el president Coordinadora Ball de Bastons, Adrià Ortiz: “Molts han hagut d’anul·lar les seves trobades, però nosaltres ens hi resistíem. Per això hem plantejat una trobada diferent, en què totes les colles que vulguin participar-hi han de reunir-se als seus municipis o barris, com és el cas de Barcelona, a les 17h del dissabte 3 d’octubre. En aquest moment començaran la seva actuació, que gravaran i penjaran a les xarxes socials”, detalla Ortiz.

A les 17.45h, començarà una retransmissió en directe des de L’Arboç, vila que havia d’acollir la Trobada Nacional aquest 2020. “Allà es farà una actuació per part dels bastoners locals a la Giralda, una icona arquitectònica de la població, i també hi haurà parlaments de la coordinadora, d’Adifolk i de les autoritats polítiques”, explica Adrià Ortiz. Justament, en aquest acte s’anunciarà la data i la població catalana que acollirà el primer congrés internacional de ball de bastons.

La setmana vinent s’editarà un vídeo-resum de totes les colles que hi hagin participat. A hores d’ara hi ha inscrites una quarantena de colles a arreu del país. Per altra banda, Adrià Ortiz explica que, malgrat que aquest 2020 ha estat pràcticament perdut per la pandèmia, la coordinadora ha ajudat al naixement de quatre colles castelleres al Principat i una a la Catalunya Nord. A més, l’entitat treballa per celebrar una trobada bastonera infantil, també descentralitzada, el pròxim 24 d’octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article