Notícia

Catalunya declara la cultura "bé essencial"

L’executiu català desenvoluparà un marc normatiu que reguli l’accés a la cultura i els drets culturals de la ciutadania

Associacionisme
Es podrà augmentar l'aforament en els espectacles dels esbarts en recintes tancats
Es podrà augmentar l'aforament en els espectacles dels esbarts en recintes tancats

Les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, així com la crisi econòmica que se n’ha derivat, han deixat molts sectors tocats. Un d’ells, el de la cultura, paralitzat durant molts mesos i ara amb una represa complexa. És per això que el Govern de la Generalitat ha acordat declarar la cultura bé essencial.  La nova normativa permetrà incrementar l'aforament permès en espais escènics i musicals fins el 66% o 70%. 

Es tracta d’un punt de partida per elaborar el marc normatiu que garanteixi i reguli l’accés a la cultura i els drets culturals de la ciutadania, que permeti accelerar la represa dels diversos sectors culturals i que doni resposta a les necessitats de les persones professionals i dels esmentats sectors, dignificant tant els perceptors com els emissors de la cultura. Aquesta declaració, segons ha apuntat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, “forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions, i establir una sèrie d’accions que donin cobertura als drets culturals dels ciutadans i a les indústries i als sectors creatius”.

El Govern ha remarcat que la situació excepcional de pandèmia mundial que ha provocat la covid-19, especialment durant el temps de confinament i de limitacions de la mobilitat “han fet evident que la cultura i les seves expressions han estat fonamentals per poder afrontar les situacions d’aïllament de les persones”. I a la vegada, s’ha constatat que “la cultura esdevenia un bé essencial també per interconnectar-nos entre les persones podent compartir emocions, formació i, en definitiva, vinculant a cadascuna de les persones en el conjunt de la nostra societat”.

Segons l’executiu català, la mesura protegeix la cultura de “possibles restriccions”, si bé dependrà del grau de la pandèmia que hi hagi: “Si calgués fer confinament, probablement no podríem anar al cinema, ni al teatre, ni a cap concert. Això dependrà del grau de gestió de la crisi i les mesures”, assenyala el Govern.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article