Notícia

La 8a edició de l’Humus Mediterrani promocionarà sis formacions de música d’arrel

Els duets Aixopluc i Caamaño&Ameixeiras actuaran diumenge 18 d’octubre en el marc de la Fira

Música tradicional
El duet Aixopluc actuarà, juntament amb Caamaño&Ameixeiras, a l’Humus Mediterrani
El duet Aixopluc actuarà, juntament amb Caamaño&Ameixeiras, a l’Humus Mediterrani

La secció off de la Fira Mediterrània de Manresa segueix endavant amb la voluntat de donar a conèixer grups emergents de la escena folk més propera, però amb una oferta reduïda i un format adaptat a la pandèmia. Així, les actuacions en directe s’han reduït a dos concerts en viu, els bagencs Aixopluc i el duet femení Caamaño&Ameixeiras, que actuaran en l’escenari de la Taverna.  Al mateix temps, l’Humus ha seleccionat quatre de les propostes presentades a la seva convocatòria que podran formar part de tota l’activitat professional de la Fira.

El duet Aixopluc, format pels bagencs Queralt Valls Brunat (violí i viola)  i Joel Diaz Vilà (acordió i piano) seran els encarregats d’inaugurar diumenge 18  (12:45h) la nova edició de l’Humus, a la Taverna de la Fira. El grup, guanyador del concurs de ball folk Robert Pellicer 2020, presentaran el seu primer disc, Gotes, un recull de composicions pròpies per ser escoltades i, sobretot, ballades, que inclouen sardanes curtes, cercles, borreies, valsos i xotis.

Per la tarda (17:30 h) pujaran a l’escenari Sabela Caamaño (a l’acordió cromàtic) i Antía Ameixeiras (violí i a la veu), per mostrar la seva proposta inspirada en els sons dels poblets gallecs de “pandereteiras” i cants de cec, fins a músiques d’Europa de l’Est o d’Amèrica Llatina.

Arran de les mesures de seguretat per la pandèmia, els dos concerts són gratuïts però cal fer reserva prèvia de l’entrada.

Paral·lelament a les actuacions en viu, l’Humus ha seleccionat quatre grups perquè hi siguin presents al circuit professional de la Fira. “La idea és poder donar-les a conèixer i, encara que no facin concert, puguin utilitzar totes les eines professionals que la Fira posa a l’abast dels artistes. Es tracta d’una manera de continuar treballant per facilitar l’entrada al circuit professional de grups amateurs o emergents”, expliquen des de la fira.

Els grups seleccionats són Maktub Sextet, un projecte musical basat en la fusió de diversos estils d’arrel lligats a la cultura mediterrània i amb el flamenc com a punt de partida; Corrandes són corrandes, una proposta de cançó de text improvisat i la música tradicional; NAT u RA, una fusió de les arrels de la música portuguesa amb la brasilera i francesa, i De Botóns –batejats amb el nom que rep l’acordió diatònic a moltes zones de Galícia–, una formació amb un repertori tradicional gallec i de las comarques limítrofs adaptades i arreglades per a aquest instrument.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article