Notícia

Els oficis i l’arquitectura tradicional, un patrimoni a preservar

Horta de Sant Joan acull els dies 19 i 20 de setembre unes jornades dedicades a aquest patrimoni a l’àrea d’Els Ports

Patrimoni Immaterial
Les jornades consistiran en tallers, conferències i xerrades gratuïtes.
Les jornades consistiran en tallers, conferències i xerrades gratuïtes.

Diferents especialistes de referència en els àmbits de l’Antropologia i l’Arquitectura oferiran els seus coneixements i experiències al voltant del patrimoni arquitectònic rural en el marc de les II Jornades anuals d’oficis i arquitectura tradicional als Ports, que acollirà aquest cap de setmana el cinema municipal d’Horta de Sant Joan (Terra Alta). Es tracta d’un cicle de conferències, tallers i activitats entorn l’arquitectura tradicional i el Patrimoni Cultural Immaterial, organitzades per Ínclita Cultura Antropologia i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, amb el suport del ministeri de cultura i la col·laboració del Parc Natural dels Ports.

D’accés lliure i gratuït, la xerrada inaugural porta per títol Antropologia, cultura i intervenció arquitectònica, a càrrec de Maria Montserrat Soronellas, del departament d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili. A continuació, Camila del Mármol Cartañà, professora d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona, impartirà la xerrada A la recerca de l’estil tradicional: arquitectura i processos de patrimonialització. En la mateixa línia, la professora de l’Escola Superior Gallaecia Mónica Alcindor se centrarà a parlar sobre l’arquitectura tradicional com un patrimoni encara viu. Profesión-tradición. Un estudio de la situación de los sistemas tradicionales de construcción en España, és el títol de la sessió que dirigirà la professora Valentina Cristini (Universitat Politècnica de València) per tancar la sessió de tarda, que finalitza amb un maridatge de productes locals.  

L’endemà, diumenge dia 20, es durà a terme una sortida per l’espai construït dels Ports, un taller pràctic de construcció amb pedra en sec i una visita amb activitats familiars al Mas de Burot. Els interessats a assistir a les jornades teniu temps us hi podeu inscriure fins dijous 17 de setembre a través del correu electrònic inclitacultura@gmail.com o bé trucant al 632 782 367 o al 636 679 969

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article