Notícia
Tarragona viurà una Santa Tecla amb actes restringits a l’aire lliure i activitats en línia
Les festes, del 15 al 24 de setembre, tindran prop de 200 activitats adaptades a la situació de pandèmia
Festes i festivalsDimarts vinent, la Crida tornarà a convidar entitats i tarragonins i tarragonines a participar en la festa major, però enguany ho farà des d’un nou emplaçament, les muralles, i en nou format, un acte sense públic i que es podrà seguir en directe per la ràdio i per les xarxes. I és que aquestes seran les premisses que marcaran el programa de Santa Tecla 2020: activitats amb reserva prèvia i aforament limitat, actes en línia o per ràdio i televisió, i sense esdeveniments lliures i massius al carrer. Tot això per tal de fer compatible la festa amb la seguretat i que, d’una manera o altra, “totes les entitats arribin a totes les cases”, segons va dir el conseller de cultura i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.
De nou, en una festa major hem de parlar de festes reinventades i de nous formats. La Santa Tecla 2020 oferirà prop de dues-centes activitats que intentaran mantenir l’esperit de la celebració –el protagonisme de les entitats i les tradicions–, tot i que molts dels actes a l’aire lliure (concerts, espectacles) tindran un aforament limitat i gran part de la programació tradicional passarà a l’àmbit virtual.
Actes tradicionals des de casa
A més de la Crida, també s’han salvat altres actes protocol·laris, com el pregó o les tronades, però seran també inèdits. El pregó el llegirà l’actriu tarragonina Agnès Busquets des del balcó de l’Ajuntament, amb el públic assegut en 600 cadires situades a la plaça de la Font, mantenint la distància i amb reserva prèvia d’entrada. Al tram final de la plaça es farà la tronada, i serà l’única que es podrà veure en directe. Les altres dues, la de la Crida i la Tronada Final, seran des de llocs indeterminats i seran retransmeses en diferit per les xarxes socials municipals.
Altres espectacles vinculats al foc i la pirotècnia o bé no es faran, com el gran castell de foc, o també s’han transformat, com la tradicional Entrada del Braç de Santa Tecla del dia 23 al vespre, que se substituirà per una acció amb mil voladors llançats pels grups de foc des de molts balcons de la ciutat.
També es faran els parlaments dels balls parlats; això sí, només La Moixiganga es podrà viure en directe en dues representacions al Seminari, mentre els altres enregistrats i s’emetran per ràdio i televisió.
Els actes més nombrosos i lliures pel carrer, com el Seguici, les processons o les actuacions castelleres, s’han cancel·lat, tot i que les colles castelleres sí faran algunes activitats, que es mantenen en secret.
Crit a la prudència
Des de l’Ajuntament i entitats organitzadores s’ha fet una crida a la responsabilitat i prudència per tal de gaudir de la festa amb seguretat. Pau Ricomà va tornar a demanar no quedar amb amics ni familiars “per veure què hi passa als carrers de la ciutat” i va recordar que hi haurà “sancions importants” per “qui s’inventi una festa paral·lela sense seguretat o vulgui fer festa pel seu compte”. Els organitzadors de la Baixada de l’Àliga han llançat la campanya ‘Ni l’Àliga, ni tu’ per evitar que la gent es desplaci fins al Pla de la Seu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos