Notícia

Reus viurà una Festa de la Misericòrdia parcialment virtual

Entre el 18 i el 25 de setembre la ciutat viurà la seva festa major, amb alguns actes virtuals per ajustar-se als protocols de la Covid-19

Festes i festivals
Presentació de cartell de la Misericòrdia 2020
Presentació de cartell de la Misericòrdia 2020 | Ajuntament de Reus

La pandèmia ha obligat a repensar tots els àmbits de la nostra vida, i el de la festa al carrer no se n’ha escapat. Algunes festes no han sobreviscut, però altres, com la de la Misericòrdia de Reus, s’han adaptat per mantenir la seva essència tot i alguns canvis en formats i propostes. Tots els actes de la festa, que enguany compta només amb el 50% del pressupost del 2019, estaran repartits entre cinc espais per poder-ne limitar l'aforament i per obrir els actes més enllà del nucli antic. Els espais d'aquesta Misericòrdia seran el Santuari, el Parc Sant Jordi, Cal Massó, Mas Iglesias i la Palma. Ara bé, no hi haurà cercaviles per evitar les aglomeracions als carrers.

Com anirà la festa? Entre el 18 de setembre i el dia 25, els Gegants i elements de bestiari del Seguici de Reus s'exposaran a Cal Massó, un acte que comptarà amb música tradicional en directe. Pel que fa als actes concrets, el primer dels tradicionals del programa tindrà lloc el dia 20 de setembre i serà l'Aplec Baix Camp de la Colla Sardanista Rosa de Reus, limitat al concert de les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove. El dilluns 21 es lliuraran els guardons de la ciutat sense públic però emesos en directe. El programa segueix el dia 22, com a novetat d'enguany, amb el Canó de Festes i el Carro dels Romanços formant un tàndem satíric amb canonades i versots a la plaça d'Anton Borrell.

El mateix dia 22 i també el 23, el Seguici Festiu petit farà passades de lluïment a Mas Iglesias, igual que en el cas dels adults, amb la presència només de balls i danses. El dia 24 a la tarda serà el moment de l'actuació de lluïment del Seguici Festiu al parc del Santuari. El dia de la Misericòrida, al matí tindrà lloc la missa solemne al Santuari i acabarà, com una de les novetats importants d'enguany, amb el Ball Solemne de l'Àliga, al matí i a l'exterior del temple.

“Estem convençuts que la situació no s'ha d'emportar per davant la possibilitat de compartir tots els valors que comporten les festes populars i en definitiva la cultura», ha sentenciat. «Estem convençuts que hi ha qui ho deixaria per l'any que ve o l'altre, hi ha qui creu que val més la pena no fer res que readaptar-se i que no són moments de festa; ho respectem però no ho compartim, creiem que sí que és el moment de Festa Major, que toca”, ha dit el regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, durant la presentació de la festa.

Per altra banda, la participació del Seguici Festiu no serà l'habitual, sinó que es concretarà en una actuació de lluïment estàtica. Tampoc hi participaran tots els elements. Precisament per garantir l'aplicació de les mesures de seguretat necessàries, s'han diferenciat els Gegants i el Bestiari dels balls i danses. Finalment, l'Àliga mantindrà el seu Ball Solemne, però tampoc de la manera habitual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article