Notícia

Llum verda per a l’ampliació del Museu Etnològic del Montseny

Les obres de remodelació han de finalitzar en el transcurs del 2021

Reflexió
Les obres d'ampliació del Museu Etnològic del Montseny han estat finançades amb els ajuts FEDER 2014-2020
Les obres d'ampliació del Museu Etnològic del Montseny han estat finançades amb els ajuts FEDER 2014-2020

L’Ajuntament d’Arbúcies ha rebut un import de 388.472€, provinents dels ajuts FEDER 2014-2020, per millorar les instal·lacions del Museu Etnològic del Montseny. L’edifici La Gabella, seu del museu, va ser adquirit pel consistori l’any 1970, convertint-se a partir de finals d’aquesta dècada en un referent cultural del municipi selvatà. Les obres ara projectades són un pas més per reforçar el seu paper com agent dinamitzador del seu territori natural. 

Les obres consistiran, d’una banda, en la remodelació de la tercera planta del museu, dedicada a la divulgació de la societat industrial. D’altra banda, el projecte també contempla la rehabilitació de tres sales de la planta baixa, espais museogràfics sobre la societat medieval, i a la construcció d’un edifici annex. 

Des del govern de Catalunya, s’afirma que la subvenció “permetrà convertir el MEMGA en una institució referent des de la perspectiva de la museologia territorial catalana i en l’eix central d’un important programa de desenvolupament turístic centrat en el patrimoni monumental i arqueològic català”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article