Notícia

Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura

Ponsa era directora general de Creació, Acció Territorial i Bliblioteques

Àngels Ponsa substitueix Mariàngela Vilallonga com a consellera de Cultura
Àngels Ponsa substitueix Mariàngela Vilallonga com a consellera de Cultura

Ponsa ha desenvolupat la seva trajectòria polític i professional en els camps de la cultura i l’ensenyament. Nascuda a Artesa de Segre (1960), és diplomada en Magisteri, llicenciada en Geografia i Història, i també ha cursat un Postgruau en Gestió i Administració del Sistema Educatiu. Entre 1988 i 1992 va ser professora d’Història de l’Art a l’Institut Massana, càrrec que va compaginar parcialment com a tècnica superior d’Ensenyament a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, municipi on resideix. 

En l’àmbit polític, ha estat diputada del Parlament durant tres períodes (2011-2012, 2013-2015, i 2017-2018), en l’últim dels quals va ser portaveu del grup parlamentari Junts pel Sí en la Comissió de Cultura i Llengua. Com a diputada, també ha format part de les comissions d’Igualtat de les persones, de la Infància, d’Ensenyament i Universitats, de la Coorporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de Justícia. 

Més enllà de l’àmbit parlamentari, també ha estat membre del Consell Social de la Llengua Catalana, del Conseller Escolar de l’Esport i de la Junta de Museus de Catalunya (2003-2007)

Les darreres responsabilitats que ha ostentat a l’Administració pública són com a directora general de Cooperació Cultural i com a Directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article