Notícia

Últims dies de l’exposició ‘Mataró és festa’

Les gairebé 110 figures de la mostra poden visitar-se fins el 13 de setembre al museu Can Marfà.

Reflexió
Entrada a l'exposició
Entrada a l'exposició

La covid-19 va impedir la celebració de Les Santes, inicialment previstes entre el 25 i 29 de juliol, ni de les festes de barri mataronines. Una cancel·lació que va impedit que les figures d’imatgeria festiva sortís al carrer, però no pas que aquest estiu siguin visitables pels veïns de la capital del Maresme. De fet, l’exposició Mataró és festa, inaugurada el 30 de juliol, ha permès exposar-les per primera vegada de manera conjunta. 

Comissariant aquest mostra, la Direcció de Cultura de Mataró ha volgut reduir l’impacte de la cancel·lació de Les Santes i al mateix temps fer un “reconeixement a la tasca de teixit associatiu” de la ciutat, conformat per la cinquantena d’entitats que s’ocupa de vetllar per la imatgeria festiva. La gamma de peces reunides a Can Marfà és àmplia: bèsties, gegants, nans, capgrossos, àligues, mulasses… Entre aquesta gran mostra de figures - algunes més llegendàries, d’altres més realistes, algunes més antigues, d’altres de creació recent- destaca la presència de la família Robafaves, els gegants institucionals de la ciutat, documentats des de 1888. 

La visita a l’exposició pot ser lliure o guiada. En qualsevol cas, és obligatori fer una reserva prèvia i accedir-hi en grups reduïts. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article