Notícia

Una edició especial de Fira Tàrrega adaptada a la Covid-19

El format habitual de la @firatarrega es posposa al 2021. Enguany hi haurà 18 espectacles entre el 10 i el 13 de setembre, i l’activitat professional serà online

Festes i festivals
La Fira de Tàrrega se celebrarà entre el 10 i 13 de setembre
La Fira de Tàrrega se celebrarà entre el 10 i 13 de setembre

Mantenir l’essència de la Fira i el punt de trobada dels professionals de les arts escèniques, però sense posar en risc la salut. Aquesta és la combinació que enguany oferirà Fira Tàrrega amb un format nou i original per salvar els efectes de la pandèmia.

Un nou format per al 2020, però amb la previsió de recuperar el format convencional el 2021 –entre el 9 i el 12 de setembre), és la proposta del consell d’administració de Fira Tàrrega per no perdre un any d’activitat. En un comunicat, l’organització explica que el format especial permet garantir la seguretat sanitària, evitant la presència massiva i no controlada d'espectadors a la ciutat, i alhora mitigar les limitacions que probablement afectaran la mobilitat internacional de professionals i artistes. Per tot plegat, s’ha buscat una fórmula que preservi la dinamització del sector artístic, tant pel que fa a la creació com a la contractació, i contribuir a la represa i normalització de l'activitat.

La proposta, entre el 10 i el 13 de setembre, contempla el programa Suport a la Creació, que preserva el seu objectiu d'acompanyament a la creació escènica i configura el corpus de coproduccions finançades per la Fira, amb un total de 18 espectacles. Les residències i els assajos oberts a Tàrrega queden ajornats fins que es puguin garantir les condicions sanitàries i d'ocupació més idònies. Per altra banda, es manté l'activitat professional el 9 i 10 de setembre, però en format online, amb una programació de reunions, presentacions i ponències centrades a crear dinàmiques de mercat en l'àmbit nacional, estatal i internacional

I una novetat important, es crea un circuit d'exhibició itinerant amb el segell Fira Tàrrega i amb una programació d'espectacles d'arts de carrer que prendrà forma els tres primers trimestres de 2021 i que anirà acompanyat d'activitats de dinamització del mercat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article