Notícia

La música catalana, present en el primer Global Music Match

La iniciativa uneix en línia 96 artistes de 14 països per tal de combatre les restriccions de la pandèmia

Música tradicional
Las Migas, juntament amb Anna Andreu i Matthew McDaid, representaran l’escena musical catalana en el programa
Las Migas, juntament amb Anna Andreu i Matthew McDaid, representaran l’escena musical catalana en el programa | Global Music Match

Als artistes, la crisi de la Covid-19 i les conseqüents restriccions de mobilitat els ha fet cancel·lat gires internacionals, els ha impossibilitat fer intercanvis i els ha frustrat les possibilitats de donar-se a conèixer a nous públics i territoris. Davant això, ha sorgit el Global Music Match, una iniciativa que, segons els impulsors, “vol continuar fent créixer els artistes en el mercat internacional”. Hi participen catorze entitats d’arreu del món, que es connectaran i compartiran experiències a través de les xarxes socials. Entre elles estarà Catalan Music, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals, en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV),

La proposta es va estrenar ahir amb el duet de música de cambra folk Charm of Finches, d’Austràlia, que van presentar un altre duet, l’Emilia Lajunen & Suvi Oskala de Finlàndia. I així, i fins a l’11 d’octubre, cada formació en presentarà setmanalment una altra d’un país diferent interactuant a través de les xarxes socials, i d’aquesta manera en faran promoció entre els seus fans i seguidors.

Tres representants catalans

L’escena musical catalana estarà representada per Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaidtres projectes emmarcats en els gèneres de la música folk, world music, tradicional o d’arrel. Les tres formacions viuran aquesta experiència virtual compartint viatge amb cinc altres formacions d’arreu del món per donar-se a conèixer als altres països.

En l’àmbit musical internacional hi participen Sounds Australia, Showcase Scoltland Expo i Canada East Coast Music Association (ECMA), líders del projecte, i onze altres organismes d’arreu del món dedicats a l’exportació de la música i els esdeveniments de showcases. Així, el Global Music Match permetrà descobrir artistes de Regne Unit, Itàlia, Islàndia, Noruega, Estònia o la Xina, entre d’altres.

Tots els continguts que es generin durat l’esdeveniment es podran seguir a través del hashtag #GlobalMusicMatch i al web globalmusicmatch.com.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article