Notícia

Les plantes silvestres, a taula

El Col·lectiu Eixarcolant publica el segon volum de la col·lecció de plantes silvestres comestibles, amb fitxes i receptes per cuinar

Reflexió
Les plantes silvestres, a taula
Les plantes silvestres, a taula

La vegetació és també un element del patrimoni cultural i natural d’un país, una part rellevant de la història paisatgística i gastronòmica d’una terra i un clima.

Recuperar i popularitzar els usos que els habitants d’un determinat territori donaven a les plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals, adaptar-los a la realitat del segle XXI i posar de nou a disposició de la societat aquestes espècies i els seus productes derivats, per tal que siguin utilitzats amb normalitat en el quotidià, és l’objectiu amb què va néixer el Col·lectiu Eixarcolant, que treballa la recerca, la divulgació i el desenvolupament de productes per tal de transformar el model agroalimentari i fer-lo més sostenible.

Fruit de la tasca d’aquesta entitat sense ànim de lucre, neix la col·lecció de llibres sobre plantes silvestres comestibles, elaborada i autoeditada pel Col·lectiu Eixarcolant. És una col·lecció de deu volums que retrata d’una manera accessible i visual, però amb el màxim rigor científic, informació sobre com es poden identificar, recollir, cultivar i incorporar a la dieta, amb seguretat i garantia d’èxit, les espècies silvestres comestibles que es poden trobar a Catalunya. La col·lecció està dissenyada amb una estructura fixa, que consta de 22 espècies detallades en cada llibre, de manera que la col·lecció analitza 220 espècies silvestres comestibles, esdevenint així “una obra exhaustiva i de referència per poder conèixer i utilitzar els recursos que ens ofereix l’entorn”, indica el col·lectiu.

Aquest mes de juliol de 2020 s’ha editat el segon volum, amb un nou disseny i amb més receptes per poder cuinar les espècies. Continua la col·lecció que va començar amb Espècies silvestres comestibles a l’Anoia, que es va editar des del Consell Comarcal de l'Anoia amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El llibre es pot comprar en aquests punts de venda

Vols saber més sobre aquest llibre? Els autors te l’expliquen en aquest vídeo

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article