Notícia

La Banda de la FCSM&La Ginesta de Ginestar viatjarà amb Marta & Gregori per la música en català

La banda amb el duo de cantautors ebrencs oferiran l'espectacle 'Del cap ençà' que inclou èxits de Serrat, Llach, Raimon, Sisa, la Trinca, el pop en català de Sau o Sopa de Cabra, fins als Manel

Societats musicals
La Banda i Escola de Música La Ginesta amb Marta & Gregori en una actuació dins la Fira Mediterrània
La Banda i Escola de Música La Ginesta amb Marta & Gregori en una actuació dins la Fira Mediterrània

Després d'un llarg període d'inactivitat causada pel confinament, tant labanda de la FCSM & la Banda i Escola de Música la Ginesta de Ginestar com el grup Marta & Gregori reinicien la seva activitat als escenaris en dos concerts de l'espectacle Del cap ençà, en la seva versió per a banda; tot un recorregut per la música cantada en català des dels anys 60 fins a l'actualitat. Dissabte 8 d'agost la banda i els cantautors ebrencs actuaran al poliesportiu de Ginestar (Ribera d’Ebre) a les 22.30h (inscripció prèvia a l'entrada) i uns dies més tard, divendres 14 d'agost a la població La Riba (Alt Camp), a les 22h.

“Hem arranjat per a banda el repertori de l'espectacle de Marta & Gregori Del cap ençà, que ens el coneixem bé i la banda gaudeix tocant-lo”, explica Jacint Gisbert, director de la Banda i Escola de Música La Ginesta, que afegeix que, a més de les ganes de la banda de tornar als escenaris, és molt present la il·lusió per tornar a compartir assajos. En definitiva, retrobar-se. Per a Marc Sendra, meitat de Marta & Gregori, juntament amb Joan Farnós, el sentiment és similar: “Tenim moltes ganes, no hem tingut oportunitat encara d'estrenar-nos un cop acabat el confinament, i per a un músic tant de temps sense trepitjar l'escenari és complicat; esperem que la gent gaudeixi”.


La versió per a banda de l'espectacle Del cap ençà és un espectacle consolidat amb què la Banda i Escola de Música La Ginesta i Marta & Gregori han ofert diversos concerts. “El format és semblant a quan actuem sols, però amb la banda tot agafa un so nou, els arranjaments fan que les cançons trobin un embolcall sonor que t'emociona d'una manera diferent del format més acústic, íntim, de la nostra proposta com a duo”, explica Sendra. Gisbert destaca la facilitat que suposa treballar amb el duo: “El dos cantautors ebrencs i la banda no tenen problemes en seguir-se i adaptar-se; hem fet una vintena de concerts plegats i sempre ha estat una bona experiència, ells tenen formació musical, ambdós són professors de música, i participen en altres grups, fins i tot en Marc va tocar a la banda de La Ginesta”.


En Marc Sendra recorda el seu pas per la banda, on tocava el clarinet: “Cantar amb la nanda de la Ginesta és especial pel component sentimental”. Se sent encuriosit pel que serà la primera trobada amb un públic que anirà amb mascareta. “Són cançons de Llach, Serrat, Sisa, La Trinca, etcètera, que tothom canta i coneix, potser al principi serà estrany veure tothom amb mascareta, però tots tenim moltes ganes que es pugui seguir fent cultura i concerts i segur que ens adapten a aquesta nova normalitat”

 

Un grup de whatsapp que treia fum

Gisbert també apel·la a la responsabilitat. Considera que el Protocol de la Federació Catalana de Societats Musicals, corroborat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ja que compleix les mesures del PROCICAT en l'àmbit d'arts escèniques, és un bon punt de suport, així com els documents d'estudis que la FCSM els ha enviat durant els mesos del confinament.

“Esperem que l'activitat es mantingui, ja que la Banda i Escola la Ginesta hem mantingut la cohesió amb iniciatives com l'enregistrament per pistes de cançons com la versió de La patata, de la Trinca, que vam interpretar amb Marta & Gregori, gràcies a l'empeny d'en Joan Farnós; això ens ha permès estar tots en contacte”. Aquestes col·laboracions han estat possible gràcies a que cada músic es gravava i després
s'unien per mitjà de l'edició multipantalla. “Ens ha donat feina, el meu whatsapp treia fum”. El vídeo resultant es pot veure al minut 6:28, fent clic aquí.

“Som una banda, molt activa, al llarg de l’any realitzem una trentena de concerts, si bé entenem que durant mesos ens hem hagut d’aturar, estem desitjant tornar a actuar”, explica Gisbert. De moment a l’agenda els músics de la Banda i Escola la Ginesta tenen dos concerts plens de cançons amb les quals tothom s'hi pot reconèixer, on també hi haurà espai per un bloc amb cançons populars de les terres de l'Ebre com ara Lo carrilet de la Cava, popularitzada per en Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferrereies, Lo meu Riu de Joan Rovira o una cançó del grup Xeic!.

Les cites: dissabte 8 d'agost al Poliesportiu de Ginestar a les 22:30h, i divendres 14 d'agost a La Riba, a les 22h.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article