Notícia

La Festa Major de Gràcia es reinventa

El pregó anirà a càrrec de tres dones vinculades a l'àmbit sanitari

Festes i festivals
Cartell oficial de la Festa Major de Gràcia, obra de Sergi Solans
Cartell oficial de la Festa Major de Gràcia, obra de Sergi Solans

De totes les Festes Majors que se celebren al Principat, la de Gràcia serà una de les que canviaran més de fesomia. Tot i que la situació sanitària ha obligat a replantejar el format de la festa, una de les més concorregules de Catalunya, els organitzadors –Districte de Gràcia i Fundació Festa Major de Gràcia- han apostat per intentar preservar-ne els trets més característics.

Malgrat les limitacions que imposa la COVID-19, els guarnits i la música tradicional seguiran sent protagonistes d’un programa que posarà l’accent en les activitats de petit format i les retransmissions online. En reconeixement a la tasca desenvolupada els darrers mesos pels serveis de salut, el pregó de la Festa Major anirà a carrer de tres dones de diferents àmbits d’atenció sanitària: Xènia Sist, Maria Teresa Fabregat i Elvira Bisbe.

Enguany les comissions dels carrers no s’han pogut reunir per elaborat els tradicionals guarnits de Gràcia. Des de la Fundació Festa Major de Gràcia s’animarà els veïns i comerciants a decorar les finestres, portalades i aparadors. Per evitar aglomeracions als carrers, s’ha habilitat una aplicació mòbil per tal que els barcelonins els puguin veure sense necessitar d’anar a Gràcia.

Amb el mateix objectiu, els concerts de música d’arrel, que tradicionalment tenien la Plaça del Folk com a epicentre, serà enregistrada al Centre Artesà Tradicionàrius i retransmesa el dimarts al canal Youtube de la Fundació. El programa musical inclou propostes familiars, espectacles d’animació, mostres de percussió de carrer, concerts i balls folk i combats de glosa, entre altres.

 

Protocols de seguretat

L’assistència a totes les activitats –l’aforament a les quals serà controlat—requerirà d’una reserva prèvia. A més, es vetllarà pel compliment de mesures de seguretat bàsiques, com el compliment del distanciament social, la desinfecció d’espais i una senyalèctica específica per informar sobre les mesures preventives. D’altra banda, cap acte podrà finalitzar passades les onze de la nit, motiu pel qual no hi haurà concerts ni balls de matinada. Totes aquestes mesures han estat aprovades i validades per Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Podeu consultar el programa de la Festa Major de Gràcia en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article