Notícia

La pandèmia retorna la Festa Major de Gràcia a les seves arrels

Activitats amb cita prèvia, per als veïns del barri i amb decoracions només als balcons i finestres. Hi haurà també un programa digital per a tothom

Aplecs i festes
La pandèmia retorna la Festa Major de Gràcia a les seves arrels
La pandèmia retorna la Festa Major de Gràcia a les seves arrels

Aquest any no serà un atractiu turístic més de la ciutat. No hi haurà aglomeracions, ni turistes fent fotografies amuntegant-se per comprar un refresc. Tampoc no hi haurà una gran desfilada de polítics fent declaracions estivals.

Enguany, la Festa Major de Gràcia retorna, per força, a les seves arrels de festa de barri. Les seqüeles de la pandèmia de la Covid-19 obliguen a fer un format més reduït, que si bé deixa una part important de visitants sense una festa especialment marcada en el calendari festiu barceloní, intentarà mantenir el caràcter reivindicatiu i lúdic de tots els anys. El tret de sortida serà el 14 d’agost amb el pregó, que es retransmetrà en directe per fer-lo arribar a tots els veïns i veïnes i a tota la ciutadania. Serà a càrrec de personal sanitari, en homenatge a l’esforç fet per combatre el coronavirus, i engegarà una festa molt particular que s’allargarà fins el 21 d’agost.


Com serà la festa? A les 23.00h hi haurà toc de queda, és a dir, que no hi haurà ball nocturn a les places, ni concerts ni vetllades a les terrasses dels bars. I a les activitats, pensades per als veïns de Gràcia, únicament s’hi accedirà amb cita prèvia. El tradicional concurs de guarniment de carrers se substitueix per un de portalades, balcons i aparadors de comerços per mantenir l’esperit d’aquest tret d’identitat de la festa. Ara bé, els carrers tindran un paper actiu, perquè  s’organitzaran activitats veïnals i de petit format per evitar la concentració de persones en espais reduïts, amb totes les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries.


I això vol dir que la resta de barcelonins i turistes no podran gaudir d’aquesta festa? Se’ls convida a fer-ho de forma digital. De fet, la Festa Major de Gràcia destina més recursos per oferir un programa digital per apropar la festa a tota la ciutadania, amb una programació específica, i els petits guarnits també es podran veure a través d’una aplicació mòbil amb recorreguts de 360 graus.


Podeu seguir l’actualitat de la Festa Major en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article