Notícia

Neix la col·lecció de llibres 'Paragrafies', dedicat a coreògrafs catalans

'El que m'agradaria que la dansa fos', de Cesc Gelabert i 'Discozombi', de Pere (Gay) Faura, primers títols

Esbarts dansairesReflexió
Neix la col·lecció de llibres 'Paragrafies', dedicat a coreògrafs catalans
Neix la col·lecció de llibres 'Paragrafies', dedicat a coreògrafs catalans

La dansa i els seus grans teòrics pateixen encara una gran mancança pel que fa a textos escrits, malgrat la potència dels estudis i la literatura generada al respecte. Però l’editorial Comanegra, el Mercat de les Flors i l'Institut del Teatre han decidit unir forces per impulsar una col·lecció de llibres de dansa, Paragrafies. El tret de sortida el donaran les obres El que m'agradaria que la dansa fos, de Cesc Gelabert i Discozombi, de Pere (Gay) Faura.

L'editor de Comanegra Jordi Puig remarca que l'aportació principal de la col·lecció és “omplir el buit sobre textos teòrics de dansa i sobre grans coreògrafs, que no es pot trobar res en llibreries”. En aquest sentit, la col·lecció constarà de dos títols en català i en castellà cada any, que es dedicaran a difondre el treball de coreògrafs catalans. I serà una col·lecció transversal pel que fa a estètiques, generacions o escriptura coreogràfica. Amb 'Paragrafies', s’inicia una nova col·laboració entre l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra, que busca crear “un arxiu de pensament pràctic i efímer, un pensament que demana amb urgència de ser comunicat”. En el cas de El que m'agradaria que la dansa fos, està escrit pel mateix Cesc Gelabert, i relata l'experiència del coreògraf, la complicitat del mestre, la proximitat de qui tradueix en paraules el que fa anys que exercita a la seva vida i en les seves creacions.

L’autor mostra la veritable essència d'un moviment habitat pel cor i la ment. Els seus espectacles han estat mostraris vius d'aquesta mateixa caixa d'eines, així que el llibre ajuda a entendre com i per què ens movem, però també com i per (a) què s'ha mogut l'artista.

El de Pere Fauna, que es publicarà al setembre, és un treball coral amb textos escrits pel coreògraf i altres de crítics, especialistes i amics. Per a l’editorial, aquesta col·lecció serà un test per saber si hi ha mercat o no per a aquest tipus de volums, atès que actualment l’oferta és pràcticament inexistent.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article