Notícia

El festival Ésdansa tornarà a l’agost en un format reduït i incorporant nous espais online

L'Esdansa'T, la línia formativa del festival, obre les inscripcions demà dimecres 15 de juliol

Festes i festivalsMúsica tradicional
Edició del Campus de l'ÉsDansa de l'any passat
Edició del Campus de l'ÉsDansa de l'any passat

Les Presses, a la Garrotxa, tornarà a ser aquest agost l’epicentre de la dansa d’arrel tradicional. El Festival Ésdansa ha confirmat la seva 38a edició, que serà una versió més reduïda, amb 4 dies de programa, de  dijous 20 a diumenge 23 d’agost, i adaptada a les mesures sanitàries i de protecció tant dels artistes i treballadors com del públic. El festival, mantenint la seva aposta per la formació celebrarà també una nova edició del campus Ésdansa’T, que incorporarà com a novetats tallers online per a infants i un taller obert a tot el públic i amb qualsevol nivell de dansa presencial.

Els organitzadors han confirmat la celebració d’una nova edició de l’Ésdansa, el festival internacional de música i dansa de Les Preses nascut el 1983 i que s’ha convertit referent de la dansa de llenguatge tradicional i en una cita obligada pels aficionats d'aquesta disciplina.

Tallers presencials per a joves i adults

Per conèixer el contingut artístic dels quatre dies de festival haurem d’esperar uns dies, però el que sí ja s’ha avançat és l’oferta formativa, l’anomenat Ésdansa’T. Per als joves i adults, es mantindrà el format presencial, amb 6 tallers concentrats en dos dies, dijous 20 i el divendres 21 d’agost. En ells es treballaran tres línies: dansa tradicional catalana a partir de la col·laboració amb l’Esbart Ciutat Comtal i l’Esbart d’Olot; eines per ballar amb Santi Serratosa i Toni Jodar i Montse Colomé, i mirades a altres tradicions provinents d’altres territoris.

Així mateix, com a novetat d’aquesta edició, per a qui no pugui participar entre setmana, s’oferirà un taller obert a tot el públic i amb qualsevol nivell de dansa, el dissabte 22 d’agost de 10 a 11.30 hores, conduït pel grup Elai Alai, del País Basc (inscripció prèvia i amb un preu de 10 €).

Formació online per a infants

En canvi, l’oferta de tallers per a infants, que durarà tota la setmana, serà en format online. Estarà supervisat i creat pel Duet Daura i tractarà sobre la música i les danses del Pirineu. La formació online per als més petits es podrà complementar amb l’espectacle presencial El Bagul de la música tradicional, dissabte 22 i diumenge 23 a les 12 del migdia (gratuït però caldrà reserva prèvia al web del festival). 

Les inscripcions als tallers s’obren demà dimecres 15 de juliol. Pels organitzadors “tot i les adaptacions d’aquesta edició” confien que l’Ésdansa’T 2020 es converteixi de nou  en “el màxim referent formatiu”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article