Notícia

El festival Ésdansa tornarà a l’agost en un format reduït i incorporant nous espais online

L'Esdansa'T, la línia formativa del festival, obre les inscripcions demà dimecres 15 de juliol

Música tradicionalFestivals
Edició del Campus de l'ÉsDansa de l'any passat
Edició del Campus de l'ÉsDansa de l'any passat

Les Presses, a la Garrotxa, tornarà a ser aquest agost l’epicentre de la dansa d’arrel tradicional. El Festival Ésdansa ha confirmat la seva 38a edició, que serà una versió més reduïda, amb 4 dies de programa, de  dijous 20 a diumenge 23 d’agost, i adaptada a les mesures sanitàries i de protecció tant dels artistes i treballadors com del públic. El festival, mantenint la seva aposta per la formació celebrarà també una nova edició del campus Ésdansa’T, que incorporarà com a novetats tallers online per a infants i un taller obert a tot el públic i amb qualsevol nivell de dansa presencial.

Els organitzadors han confirmat la celebració d’una nova edició de l’Ésdansa, el festival internacional de música i dansa de Les Preses nascut el 1983 i que s’ha convertit referent de la dansa de llenguatge tradicional i en una cita obligada pels aficionats d'aquesta disciplina.

Tallers presencials per a joves i adults

Per conèixer el contingut artístic dels quatre dies de festival haurem d’esperar uns dies, però el que sí ja s’ha avançat és l’oferta formativa, l’anomenat Ésdansa’T. Per als joves i adults, es mantindrà el format presencial, amb 6 tallers concentrats en dos dies, dijous 20 i el divendres 21 d’agost. En ells es treballaran tres línies: dansa tradicional catalana a partir de la col·laboració amb l’Esbart Ciutat Comtal i l’Esbart d’Olot; eines per ballar amb Santi Serratosa i Toni Jodar i Montse Colomé, i mirades a altres tradicions provinents d’altres territoris.

Així mateix, com a novetat d’aquesta edició, per a qui no pugui participar entre setmana, s’oferirà un taller obert a tot el públic i amb qualsevol nivell de dansa, el dissabte 22 d’agost de 10 a 11.30 hores, conduït pel grup Elai Alai, del País Basc (inscripció prèvia i amb un preu de 10 €).

Formació online per a infants

En canvi, l’oferta de tallers per a infants, que durarà tota la setmana, serà en format online. Estarà supervisat i creat pel Duet Daura i tractarà sobre la música i les danses del Pirineu. La formació online per als més petits es podrà complementar amb l’espectacle presencial El Bagul de la música tradicional, dissabte 22 i diumenge 23 a les 12 del migdia (gratuït però caldrà reserva prèvia al web del festival). 

Les inscripcions als tallers s’obren demà dimecres 15 de juliol. Pels organitzadors “tot i les adaptacions d’aquesta edició” confien que l’Ésdansa’T 2020 es converteixi de nou  en “el màxim referent formatiu”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article