Notícia

Neix el Premi CoronaCultura per reconèixer les propostes innovadores sorgides arran de la Covid-19

El veredicte del jurat es donarà a conèixer al mes de novembre de 2020

Associacionisme
El Tradicionàrius va celebrar Sant Joan amb una (TELE) Revetlla Folk al CAT
El Tradicionàrius va celebrar Sant Joan amb una (TELE) Revetlla Folk al CAT

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA posen en marxa el Premi CoronaCultura amb l’objectiu de reconèixer les iniciatives originals i innovadores que han desenvolupat empreses, entitats, equipaments i professionals per adaptar-se a la situació generada per la pandèmia i el confinament. El termini per presentar les candidatures finalitza el 30 de setembre

El sector de la cultura –i especialment el de la cultura popular, que per definició es troba i se celebra al carrer– ha estat un dels més afectats per la situació del confinament i la pandèmia. Però a la vegada, aquest context ha estat en alguns casos un revulsiu per a nombroses entitats, equipaments o empreses, que no només han sabut adaptar-se a la  nova situació sinó també per crear noves propostes, imaginar nous formats i nous continguts per continuar fent arribar la cultura a la societat. Així, hem vist música als balcons, concerts de cant coral compostos i enregistrats en el confinament, celebracions de Tres Tombs des de casa, elaboració de catifes virtuals i participatives i xerrades en línia pel Corpus o fins a una (TELE) Revetlla Folk del Tradicionàrius per Sant Joan i la creació de nou canal de Virus Popular, amb més de 70 capítols de converses en directe i continguts online, impulsat per Amadeu Carbó i altres activistes culturals.

Reconèixer tota aquesta innovació i a les entitats, equipaments i professionals que de forma original e innovadora han treballat per oferir propostes de qualitat és l’objectiu dels premis CoronaCultura, que impulsen La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. A la convocatòria es poden presentar accions culturals de nova creació o adaptades a la nova situació generada per la Covid-19, que s’hagin desenvolupat entre el 14 març i 30 setembre, i que aportin un valor de creativitat addicional. Les propostes poden ser dels àmbits de la música, les arts escèniques, la literatura, el cinema i les arts visuals, i l’àmbit d’actuació ha de ser Catalunya.

 El jurat està format per cinc persones de reconegut prestigi en l'àmbit cultural, que seran recompensats amb tres premis valorats en 5.000, 3.000 i 2.000 euros, respectivament. La difusió de les candidatures guanyadores es farà pública a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC al mes de novembre.

Trobareu més informació i us podeu inscriure en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article