Notícia

Arrenca el Correllengua 2020, dedicat a la figura de Josep Carner

Els actes centrals es faran el 2 i 3 d’octubre a Sitges

Festes i festivals

Amb la composició poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera “Val més cantar que témer i témer que oblidar”, basada en l’obra de Josep Carner i en la seva biografia, va arrencar aquest dissabte 4 de juliol a Vandellòs la 24ª Correllengua. I és que l’edició d’enguany homenatja la figura de l’insigne poeta i màxim representant del noucentisme, quan es compleix el 50 aniversari de la seva mort l’any 1970 a Brussel·les.
 

La pandèmia del coronavirus ha marcat l’inici de la festa, per això els actes principals, que altres anys inauguren el Correllengua, enguany s’han ajornat fins a després de l’estiu. Seran el 2 i 3 d’octubre, a Sitges, una localitat que va fascinar el poeta i va ser clau tant en la seva vida com en la selva obra. Durant dues jornades es faran xerrades sobre Carner i el seu llegat literari, lectura de poemes, actuacions musicals i audiovisuals, visita als espais històrics de la vila, espectacles infantils i la tradicional encesa de la Flama.

A banda de rememorar Josep Carner, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), impulsora del Correllengua, explica que la festa, vol servir també per reivindicar, a través de la vida i l’obra de l’autor, la llengua, la cultura i els anhels del poble català” i “fer evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article