Notícia

Torna la música en viu al Tradicionàrius

El centre celebra el retrobament amb el públic amb tres concerts dins la Quinzena Folk

Música tradicional
Jaume Arnella i Jordi Fàbregas han celebrat el retrobament amb el públic amb un ‘Bombardeig de cançons’
Jaume Arnella i Jordi Fàbregas han celebrat el retrobament amb el públic amb un ‘Bombardeig de cançons’

Després del confinament, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) reobre les portes al públic i a la música folk en viu. Ho fa amb tres propostes que representen tres generacions de músics i activistes del món folk: Jaume Arnella i Jordi Fàbregas (1 juliol), amb una sessió de Taverna off; la presentació del disc Tren Seeger. El poder de la cançó (7 de juliol) i el concert, salvatge i sofistica, LOS, de Manu Sabaté (9 de juliol).
 

El CAT va celebrar dimecres al vespre (21.30h) la represa de les activitats amb dues figures cabdals del folk català el romancer Jaume Arnella i el músic i activista Jordi Fàbregas. Els músics van presentar la proposta Bombardeig de cançons, entre guitarra i porró - Cop de Cançó, tota una declaració d’intencions que expressa, com expliquen ells mateixos les “ganes boges” de veure’s amb el seu públic i cantar plegats. Des del CAT expliquen que el concert s'ha concebut amb format de Taverna off, “perquè es presenta a l’auditori i no al bar però amb taules i cadires perquè públic pugui gaudir de l’esperit tavernari de les sessions de La Taverna del CAT que es programen a la primavera i la tardor”.

Relectura de Pete Seeger

Per la setmana vinent el CAT recupera dues propostes que havien quedat pendents, ja que estaven incloses dins el festival Tradicionàrius que la pandèmia va obligar a ajornar. La primera, dimarts 7 de juliol, vindrà de la mà d’Arturo Gaya i el grup Tren Seeger, que presentaran el disc El poder de la cançó (DiscMedi, 2020), una relectura del legat del cantant i activista nord-americà Pete Seeger en clau de present i des d’una òptica mediterrània. El treball, gravat amb una bona colla d’amics i col·laboradors, recull els temes que es van presentar al concert de l’Auditori de Barcelona en motiu del centenari del cantant.

LOS, fascinació per la natura

I el 9 de juliol, hi haurà concert arran d’escenari amb Manu Sabaté, que presentarà el seu projecte més personal, LOS, un repte interpretatiu, salvatge i sofisticat, sobre l’ós i la seva vinculació amb el folklore i la natura. Vestit només amb els sons de la gralla, la tenora, el clarinet baix i el saxo baríton, el músic aborda la seva fascinació sobre aquest animal que el fascina, narrant el seu ascens com a rei del bosc i bèstia sagrada fins a la seva marginació i demonització i la seva pràctica extinció del territori.

Des del CAT expliquen que, amb aquestes activitats, l’objectiu és que “la música folk torni a sonar en viu”, però que ho faci amb la total seguretat per al públic, per això s’aplicaran les mesures sanitàries recomanades, com ús de mascaretes, aforament limitat, distància física, gel hidroalcohòlic en diferents punts o reserva prèvia d'entrades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article