Notícia

Un cicle de comèdies online per combatre el confinament

La Federació Catalana de Cineclubs i la biblioteca Vapor Vell organitzen ‘A riure, que no és poc!’

Associacionisme
La cineclubista Mireia Iniesta moderarà el col·loqui del film ‘Off-side’ dijous 18 de juny
La cineclubista Mireia Iniesta moderarà el col·loqui del film ‘Off-side’ dijous 18 de juny

Per combatre l’ansietat, la tristor i l’aïllament que ha molts ens ha portat la COVID-19, i amb les sales de cinema encara tancades, el riure i el cinema online poden ser un bona idea. Això és el que han pensat la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) i la biblioteca de Vapor Vell de Barcelona, que han programat un cicle de comèdies “d’ahir i d’avui” durant tot aquet mes i fins al 2 de juliol. Les pel·lícules es poden visionar per les xarxes i després hi ha un col·loqui online dinamitzat per una persona especialista.
 

Des de clàssics com el Ser o no ser de Lubistch de 1942 fins a la recent El Rey d’Alberto San Juan, i temes com la monarquia, la corrupció econòmica i el nazisme, tot en clau d’humor. Són les propostes que formen part del programa ‘A riure, que no és poc! Una comèdia cinematogràfica’, el primer cicle de cineclub online ideat arran del confinament. La iniciativa proposa visionar la pel·lícula online, des de casa i a qualsevol moment, a través de la plataforma eFilm, d’eBiblio Catalunya. L’accés és gratuït i només cal el carnet de Biblioteca.

Però com a qualsevol sessió de cineclub, tan o més important que la projecció és la posada en comú, el debat i la possibilitat de compartir experiències i opinions amb altres cinèfils. Per això, cada dijous s’ha organitzat un col·loqui online al voltant a de la película, a través de la plataforma Jitsi i obert a tothom qui vulgui participar. Estarà conduit per un dinamitzador especialista i “cineclubista”. A més, cada pel·lícula es complementa amb una fitxa descriptiva en format pdf i una introducció en vídeo (que es pot veure amb antelació, al canal YouTube de la FCC), a càrrec del mateix dinamitzador).

Demà dijous (19 hores), tercera sessió del cicle, es comentarà la pel·lícula iraniana Off-side (2006), de Jafar Panahi, amb Mireia Iniesta, professora de cinema, actriu i vinculada al cineclub de Manacor. Com explica ella mateixa, és tracta d'una comèdia sobre les dones i el futbol, però també amb un rere fons molt crític contra el règim iranià, el patriarcat i la discriminació de gènere.

Les pròximes sessions es comentaran El jefe de todo esto (Lars von Trier, 2006), el 25 de juny, i El rey (Alberto San Juan, 2014), el 2 de juliol.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article