Notícia

Tardor calenta de cultura popular

Moltes federacions de cultura popular ja han reprogramat les seves activitats a partir del setembre

Festes i festivals
Les federacions de cultura popular s'han preparat per una tardor molt intensa
Les federacions de cultura popular s'han preparat per una tardor molt intensa

Amb el desconfinament progressiu, també la cultura popular començarà a recuperar el pols al carrer. Lentament, però ja amb la mirada posada en la tardor, Adifolk presenta un vídeo-agenda que recull tots els esdeveniments nacionals que s’han ajornat a causa de la Covid-19, anunciant les noves dates amb el desig de poder-los celebrar durant aquesta tardor. Tot i els possibles canvis que puguin patir els actes i esdeveniments a causa de la pandèmia, la maquinària de la cultura arrencarà amb força al setembre de forma presencial.

Per arrencar el nou curs es proposen les 48enes Jornades Folklòriques de Catalunya, que tindran lloc entre el 4 i el 13 de setembre en diversos punts del país. Després arribarà la festa pel mig segle de vida del Casal Clavé, a Barcelona el 5 de setembre. Per la Diada, tindrem una desfilada d’estendards i seguici musical a la ronda de Sant Pere de Barcelona, a càrrec de la Federació de Cors Clavé.

El cant coral tindrà una cita important a partir del 17 de setembre i fins al 6 de desembre, on les onze demarcacions territorials de la Federació de Cors Clavé celebraran el 23è Cicle Catalunya Coral. El 20 de setembre, l’Auditori de Barcelona acollirà el XIX Festival de Bandes de Música de Catalunya, i tancarem el mes de setembre amb la Trobada de Jocs Tradicionals i Bitlles, a Reus cap de setmana del 26 i 27, sota la batuta de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals.

La proposta Ludivers, de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, encetarà a Girona el mes d’octubre, amb una proposta lúdica entre l’1 i el 4 d’octubre. I el 3 d’octubre tindrà lloc la Trobada de Bandes de Música de Catalunya a Alcanar, el mateix dia en què Montblanc es presentarà com a Vila Gitanera.

També comença a rodar el 33è Aplec Internacional de l’Alguer, del 9 a l’11 d’octubre organitzat per Adifolk. El 10 d’octubre, l’Arboç del Penedès serà la vila d’acollida de la 45a Trobada Nacional de Balls de Bastons, i l’endemà la cita és a Moià, amb el III Concurs Nacional de Balls de Gegants. Les bandes de música a la Fira de la Mediterrània de Manresa tenen una cita del 15 al 18 d’octubre, i els més menuts podran gaudir de l’InCulCat, la festa infantil de la cultura popular, el 24 d’octubre a Capellades de la mà d’Adifolk.

Arribem al novembre i estrenem més amb l’acte In memoriam Clavé, la diada de tots sants, al cementiri vell del Poblenou de Barcelona. La III Gala de l’Any Adifolk serà el 15 de novembre a Lloret de Mar, i el 28 i 29 el Vendrell acollirà les Festivitats Bestiarium. I acabarem l’any amb la Diada de Catalunya a Texas (Estats Units), de l’1 al 12 de desembre, unes jornades organitzades per l’American Insitute For Catalan Studies que atorguen una projecció internacional a la nostra cultura popular. El 12 de desembre, el Palau de la Música acollirà el Concert del Dia Internacional del Cant Coral, i a Sabadell, en una data de desembre per determinar, es podrà gaudir del Concert final La Sardana de l’Any.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article