Notícia

Els Catifaires de Gràcia elaboraran una catifa virtual i participativa

La catifa resultant es publicarà a les xarxes el 14 de juny, diumenge de Corpus

Catifaires
Elaboració de la catifa a la plaça de la Virreina l'any passat.
Elaboració de la catifa a la plaça de la Virreina l'any passat.

La situació de confinament causada per la Covid-19 ha afectat les activitats del Corpus, entre ellles, la tradicional catifa que els Catifaires de Gràcia elaboren cada any a la plaça de la Virreina de Barcelona. L’entitat, però, no ha volgut renunciar a aquesta tradició i ha replantejat l’activitat, convertint-la en una catifa virtual on tothom que ho desitgi pot participar aportant les seves fotografies.

La catifa mantè el disseny, una proposta de l’artista visual Jordi Lladó dedicada als 700 anys de la primera processó del Corpus documentada a Barcelona i als 150 anys de la Revolta de les Quintes. El que canviarà serà el format i la ubicació: si s’havia de fer al davant l’església de Sant Joan de Gràcia, ara la catifa passarà a l’àmbit virtual, i en comptes de flors, llavors o encenalls, estarà composta per dibuixos, objectes, persones, textos... i píxels.

Serà una catifa participativa, que es crearà a partir de totes les fotografies que s’enviin, entre els dies 5 i 13 de juny (fins les 13:30 h). Per mitjà d’un formulari els participants podran penjar fins a un màxim de cinc fotografies amb una mida màxima de 10 Mb per fotografía. També es pot accedir al formulari des de la pàgina web dels carifaires.

La catifa resultant es farà pública a les xarxes en format de gigafoto el diumenge de Corpus 14 de juny, per la tarda. El nom amb què ens facin arribar les imatges apareixerà en el llistat de participants que es publicarà el mateix dia 14.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article