Notícia

Un DASC amb la presència destacada de la Federació Catalana de Societats Musicals

L'acte institucional reconeixerà amb diplomes dues bandes federades, la Banda Municipal de Música d'Alcanar i la Banda de Música d'Ulldecona, que enguany celebren el 175è i 150è aniversari respectivament.

Societats musicals
Un DASC amb la presència destacada de la Federació Catalana de Societats Musicals
Un DASC amb la presència destacada de la Federació Catalana de Societats Musicals

L'actual situació de pandèmia de Covid-19 i les mesures de confinament han reorientat l'acte institucional del Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC) per un acte que se celebrarà de manera virtual, a través del canal de YouTube de Cultura Popular, a partir de les 19h. L'acte reivindicarà la tasca de l'associacionisme a la ciutadania, i comptarà amb diverses peces que s'estrenaran per a tots els espectadors d'Internet.

Entre aquestes actuacions, s'estrenarà la peça que la Banda de La Cala de l'Ametlla de Mar, dirigida per Emilio Cabello, ha enregistrat amb els seus músics interpretant, cadascú des de casa seva, la cançó popular La Farola, que ha comptat amb la participació del seu autor, en Miquel del Roig. El programa de l'acte institucional també comptarà amb la unió de dansa i la poesia de Josep Carner, a càrrec de l'Esbart Ciutat Comtal; l'actor Manel Barceló homenatjarà el 125è naixement de Palmira Jaquetti amb el recitat del poema Tinc una ala a cada mà, així com el folklorista Amadeu Carbó oferirà una conferència.

L'habitual lliurament dels diplomes també es durà a terme, tot i que de forma virtual. Enguany es reconeixerà la Banda Municipal de Música d'Alcanar, pel seu 175è aniversari, i la Banda de Música d'Ulldecona, que celebra 150 anys d'existència. A més de diverses entitats de totes les manifestacions de la cultura popular i l'associacionisme que enguany celebren aniversaris destacats.  L’acte institucional estarà disponible a Youtube, a les 19h, a través del següent enllaç:

“Sempre música”, un reconeixement de la FCSM a les bandes

Amb motiu del DASC 2020 la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) ha editat un vídeo, que ha penjat al seu canal de Youtube, en reconeixement a la tasca que aquests mesos han dut a terme les bandes. Les societats musicals han sabut forjar iniciatives i mantenir la música viva malgrat la situació de Covid-19. Una pandèmia que ha fet necessari el confinament i la distància social com a mesura sanitària preventiva, però que tot i així les bandes han treballat per seguir actives: amb activitats, entre d'altres, com la música als balcons o enregistraments dels músics, cadascú a casa seva, per posteriorment crear la il·lusió de conjunt, en els vídeos multipantalla, que tant s'han popularitzat aquests mesos.

Així, “Sempre música” és un document audiovisual que recull alguna d'aquestes iniciatives de bandes com ara l'Escola i Banda de Música de La Ginesta, l'Agrupació Musical Rapitenca, Banda Municipal de Tortosa, La Unió Musical del Bages, entre d'altres. Al llarg del vídeo s'escolten peces com The show must go on, Cant de la Senyera, A thousand years, o èxits recents com l'Escriurem de Miki Núñez.

Podeu gaudir del vídeo al següent enllaç del canal Youtube de la FCSM

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article