Notícia

DASC 2020: càpsules sardanístiques amb Arnau Tordera

El cantant d'Obeses analitzarà quatre sardanes entre el 4 i 7 de juny al canal YouTube de la Confederació Sardanista

Sardanes
Arnau Tordera col·labora assíduament amb la Confederació Sardanista de Catalunya
Arnau Tordera col·labora assíduament amb la Confederació Sardanista de Catalunya

“Volíem anar a buscar l’arrel de l’associacionisme, que és la gent, i donar-los la veu perquè fossin protagonistes de la nostra activitat, enguany virtual, del dia de l’Associacionisme ”. Així ho explica a Tornaveu en Víctor Rodríguez, de la Confederació Sardanista de Catalunya, impulsor de la proposta per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural, que la Generalitat va fixar el 4 de juny des del 2014.

Enguany, donada l’excepcionalitat del confinament i les mesures de seguretat contra el coronavirus, els actes de celebració seran virtuals, i la jornada de portes obertes en què les entitats del país s’obrien per donar-se a conèixer la ciutadania, es canvien per propostes virtuals.

En el cas de la Confederació, proposen una anàlisi ben original de la sardana: El músic del grup Obeses, Arnau Tordera, analitzarà en quatre vídeos diverses sardanes, unes càpsules que es publicaran al canal de Youtube de la Confederació entre el 4 i el 7 de juny. “Sempre hem col·laborat amb la Generalitat en aquesta diada, i aquest any hem apostat per un format molt original. L’Arnau Tordera - Premi Rotllana 2019, de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, i persona que a més ha fet gala d’un activisme sardanista important, sobretot a través del seu posat, a l'estil Verdaguer amb barretina, faixa i espardenyes- analitzarà quatre sardanes a partir de propostes seves, que la gent ha pogut votar. De fet, ell ha proposat tres sardanes per a cadascuna de les tres categories: sardana cantada, sardana obligada i sardana del segle XXI, i a partir d’aquí els sardanistes n’han triat una per cada bloc. I un quart bloc en què la gent ha fet les seves pròpies propostes. D’aquí en sortiran els quatre vídeos que l’Arnau gravarà”, com expliquen des de la Confederació.

Podreu veure els vídeos pel canal Youtube de la Confederació Sardanista

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article