Notícia

Convocat el III Concurs Nacional de Balls de Gegants

Les colles poden presentar candidatura entre l'1 de juny i el 16 d'agost

Gegants
Foto de família de les tres colles geganteres premiades en el II Concurs Nacional de Balls de Gegants celebrat a Amer
Foto de família de les tres colles geganteres premiades en el II Concurs Nacional de Balls de Gegants celebrat a Amer

No totes les notícies sobre cultura popular tracten sobre activitats digitals o ajornaments. L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) ha convocat el III Concurs Nacional de Balls de Gegants, que previsiblement se celebrarà a Moià (Moianès) el diumenge 11 d’octubre.

Tal com estableixen els bases del concurs, les colles que vulguin participar-hi han de presentar la sol·licitud d’inscripció entre l’1 de juny i el 16 d’agost a través del formulari habilitat per l’ACGC, que s’haurà d’enviar al correu agrupacio@gegants.cat. Entre altra informació, les candidatures hauran d’especificar el nom del ball, els autors de la partitura i la coreografia, i dades relacionades amb els mateixos gegants: nom, alçada, pes, constructor i any d’estrena. Complementàriament, les colles també podran adjuntar material relacionat amb el ball (partitura, coreografia o vídeo de mostra). L’organització preveu que durant la primera setmana de setembre ja es coneixeran els noms de les colles particulars.

La Colla Gegantera de l’Arboç i la Colla de Geganters de Badalona han estat els guanyadors de les dues primeres edicions del Concurs Nacional de Balls de Gegants, celebrades a Barcelona (2016) i Amer (2018) respectivament. Caldrà esperar fins a l’11 d’octubre per saber quina colla les relleva en el palmarès.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article