Notícia

Litterarum es digitalitza per combatre el confinament

La fira se celebrarà entre el 28 i 31 de maig a través de la plataforma Watchity

Associacionisme
Presentació del Litterarum 2019 a Barcelona
Presentació del Litterarum 2019 a Barcelona | Ajuntamet de Móra d'Ebre

La crisi sanitària de la Covid-19 ha capgirat completament les nostres vides i les relacions socials. I òbviament, ha alertat qualsevol esdeveniment cultural o d’oci que impliqui contacte físic. Un entrebanc, però alhora una oportunitat per reinventar-se i buscar noves formes de gaudir, comunicar i treballar, com és el cas del Litterarum Móra d’Ebre, la fira d’espectacles literaris que enguany es digitalitza adaptant el seu programa a un format en directe a través d'una plataforma professional de reproducció en línia anomenada Watchity.

La fira, organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, tindrà lloc entre el 28 i el 31 de maig, amb el nom de Litterarum digital 2020. A través de la plataforma digital es podrà gaudir de forma ràpida i amb capacitat de distribució multicanal simultani (pàgines web, xarxes socials i canals de televisió) de tota la programació.

Com explica director de la fira, Albert Pujol, aquesta edició excepcional busca “apropar a través dels mitjans digitals la literatura d’escena a cadascuna de les cases del públic, programadors i altres artistes que fins ara ens visitaven físicament. És una edició que té molts reptes, però tenim moltes ganes d’aconseguir-los”. Pujol, a més, remarca que el fet que el format sigui digital no restarà qualitat a l’oferta del Litterarum: “No hi faltaran els espectacles professionals, les recomanacions de llibres d’autors ebrencs, farem arribar la literatura als petits amb el mateix format, qualitat i objectius com fins ara”. De fet, l’organització pren l’excepcionalitat del confinament com una oportunitat de futur, i anuncia que “serà una edició molt diferent, però alhora pensant en el futur, perquè tindrà continuïtat i la integrarem en futures edicions presencials”.

Litterarum digital 2020, igual que en edicions anteriors, inclourà activitats i espectacles d'accés lliure i d'altres destinats exclusivament a programadors. D'una banda, el públic general podrà gaudir d'espectacles per a adults i de programació familiar dins de l'activitat Litterarum petits. A més, la Fira del llibre ebrenc es presentarà com una activitat més dins del Litterarum digital 2020, amb recomanacions de llibres d'autors del territori i debats al voltant del món del llibre i la literatura de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, la programació professional inclourà trobades amb programadors i artistes acreditats, tastos d'espectacles i debats d'accés exclusiu per a biblioteques públiques i escolars. En el cas dels espectacles dirigits a professionals, serà necessària una acreditació digital que es facilitarà en el moment de la inscripció. Pròximament es farà pública la programació completa del Litterarum digital 2020, amb els detalls de totes les activitats referents a la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article