Notícia

El patrimoni cultural i natural dels Països Catalans guanya una veu a Europa

L'Institut Ramon Muntaner entra a formar part de la xarxa Europa Nostra

AssociacionismeReflexió
Imatge de l'Assembla General 2019 d'Europa Nostra, celebrada a París
Imatge de l'Assembla General 2019 d'Europa Nostra, celebrada a París | Europa Nostra

Bones notícies per al patrimoni cultural i natural català. Europa Nostra (La nostra Europa en llatí), la federació transeuropea per al patrimoni europeu que aplega entitats de la societat civil que treballen per a la salvaguarda del patrimoni cultural i natural d'Europa, ha acollit com a membre associat l’Institut Ramon Muntaner. Reconeguda com a ONG associada a la UNESCO, Europa Nostra, és una porta oberta a fer sentir la veu de la societat civil a la UE, el Consell d’Europa i la UNESCO. Hi ha entitats de més de cinquanta països i compta amb més de 250 organitzacions membres, 150 organitzacions associades i 150 membres individuals.

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) és la primera institució catalana associada a aquesta federació, i s’ofereix per fer de pont entre Europa Nostra i les diferents iniciatives vinculades a temes patrimonials per fer-les valdre a escala europea. L’IRMU també es proposa per traslladar les problemàtiques que puguin afectar l’àmbit patrimonial català per tal que es tinguin en compte en les reivindicacions o en les polítiques que es vulguin traslladar a les institucions europees.

Europa Nostra està integrada per organitzacions que tenen en comú el convenciment de la importància del patrimoni cultural per a l’economia, la societat, la cultura i el benestar, i que comparteixen la necessitat de prendre responsabilitat en relació amb la transmissió d’aquest patrimoni amb bones pràctiques per les generacions futures. També pretenen destacar la importància del patrimoni en la configuració de la identitat europea i del sentiment de ciutadà europeu.

L'Institut Ramon Muntaner, fundació participada per la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, informarà de forma periòdica de les diferents propostes, iniciatives i campanyes que s'estiguin promovent des d'Europa Nostra. Com a soci d'Europa Nostra, l'IRMU podrà assistir a l'assemblea general d'Europa Nostra i a la reunió anual de Congrés de Patrimoni Europeu, a més de poder respondre a consultes sobre qüestions de política europea d'importància per al patrimoni cultural.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article