Notícia

Marc Timón, autor convidat de la temporada 2020-2021 del Palau de la Música

Les peces del compositor empordanès seran protagonistes de nou concerts que se celebraran entre principis de desembre del 2020 i el 21 de juny de 2021.

Sardanes
El compositor Marc Timón serà protagonista de nou concerts de la temporada 2020-2021 del Palau de la Música
El compositor Marc Timón serà protagonista de nou concerts de la temporada 2020-2021 del Palau de la Música

Timón presentarà quatre estrenes al Palau de la Música: una  obra d’encàrrec sobre textos de l’activista Greta Thunberg (23 de gener de 2021); una peça inspirada en textos de la popular escriptora Irene Solà, autora de Canto jo i la muntanya balla.  (6 de febrer); una cantata que comptarà amb la participació dels cors de l’Orfeó Català, sota la direcció escènica de Paco Mir (25 d’abril); i com a cloenda al cicle, un tribut al cèlebre compositor nord-americà John Williams (21 de juny), reconegut com un dels millors compositors de bandes sonores de les darreres dècades.

Llicenciat en Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya, Timón és reconegut per la capacitat d’oferir propostes sardanistes singulars, capaces de sumar sonoritats procedents de les bandes sonores, els cors i la música simfònica. Des de fa cinc anys treballa a Los Ángeles, on compon música per a la indústria cinematogràfica. Preguntat per la seva experiència a Hollywood, el compositor de Castelló d’Empúries lamenta la creença, àmpliament compartida en l’àmbit periodístic, que treballa per la indústria cinematogràfica és més prestigiós que fer sardanes o música per a cobla.

Entre altres reconeixements, Timón ha guanyat el prestigiós Premi Jerry Goldsmith en sis ocasions i múltiples reconeixements en certàmens sardanistes, entre els quals el concurs La Sardana de l’Any, convocat anualment per la Confederació Sardanista de Catalunya

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article